Sesongdebut på SRM

Publisert: 09.04.2014 - kl.:22.22

I dag hadde jeg min sesongdébut på SRM. De, på sin side, hadde sesongdébut forrige uke, men da var altså ikke jeg der.

Planen i dag var å løpe to runder. Da jeg kom opp dit var det så surt og kaldt at den planen raskt ble justert ned til kun én runde. Kanskje.

Jeg startet greit og første kilometer gikk unna på 3:55. Rett etter ble jeg passert av Bergsvein, så jeg hang meg på ham. men av en eller annen grunn gikk andre kilometer bare på 4:09. Bergsvein fikk tydelig vind i seilene og stakk, jeg klarte ikke å henge på, så tredje kilometer gikk på 4:08. Takket være bittelitt innsats på slutten så klarte jeg å karre meg inn på 13:03. Et stykke unna pers på 1-runder’n, men det var ihvertfall sesongbeste!

Etterpå løp jeg hjem, 12K og ca. 180 høydemeter ned…

Skaden min som plaget meg store deler av 2013 er nå ganske under kontroll. Jeg kan trene, men jeg kan fortsatt ikke trene helt som jeg vil. Så lenge jeg er flink til å hvile og variere, så går det noenlunde greit. Det hjelper sikkert at jeg får jevnlig behandling også.

Siden trening nå er et begrenset gode er jeg nødt til å ta noen grep. Jeg har derfor meldt meg på et løpekurs i regi av Learn2Run. Kurset er beregnet på de som løper mye, og som vil forbedre teknikken for igjen å forbedre løpsøkonomien. Jeg har tidligere gått skikurs med Siri Halle som står bak kursene i Learn2-gruppen og var veldig fornøyd med det.

Men, før den tid skal jeg delta på Sentrumsløpet for sjette gang. Får håpe det blir PB der..

VM i København

Publisert: 30.03.2014 - kl.:23.14

I går løp jeg VM i halvmaraton i København sammen med 27082 andre. Jeg slo de fleste av dem! Det var veldig fine forhold i går. Fin temperatur, sol og lite vind. I tillegg sto det publikummere og heiet langs hele løypa. Da blir det topp stemning.

Jeg har jo hatt en litt trøblete oppkjøring til denne sesongen, og de to første løpene i år har heller ikke gått særlig bra, så da var det ekstra godt at det fungerte så bra som det gjorde i København.

Jeg startet i fremste pulje sammen med bl.a. Bengt. Første pulje var stor, så jeg var på forhånd bekymret for at det skulle bli trangt i starten, men det var ikke noe problem. De to første 5K’ene gikk jevnt før tempoet dabbet litt på de neste. Da var jeg nøye med å fokusere på teknikk og steg og bare ta én og én kilometer av gangen. Ved 18K begynte det å bli tungt, men jeg klarte likevel å øke farten. Ca. 100m før mål kom Bengt bakfra og bød opp til spurtduell! Dessverre klarte jeg ikke å henge på og måtte se meg slått av ham med 5 sekunder i mål. Jaja.. :)

Mine resultater fra løpet

Jeg er veldig fornøyd med at jeg hadde en god løpsopplevelse og at jeg ikke ble plaget underveis av skadene. Dessuten var det utrolig deilig å føle at det “løsnet” litt og at jeg løp sub 90 igjen. Da aner jeg håp om at dette kan bli en mer normal sesong enn den i fjor.

Det ble lite løping i Mars

Publisert: 26.03.2014 - kl.:20.56

Mars er snart unnagjort og jeg har ikke loggført mer enn 141K så langt. Med halvmaraton i København nå til helgen, og kanskje en økt med SK Vidar på mandag så kan det vel være at jeg ender på ca. 175K.

Mars ble en litt ugrei måned på grunn av skader igjen. Før Haag var det leggen som var vond, og etterpå måtte jeg ta det rolig en ukes tid for å la kroppen restituere. Det blir ikke mye løping av sånt. Ikke det at jeg er ute etter å sanke mest mulig kilometer, men det gir jo en pekepinn om hvor mye jeg har fått trent. Og det jeg vet med sikkerhet er at jeg mangler distanse- og utholdenhetstrening. Det har det blitt lite av.

Men det har blitt endel sykling. Så langt 298K. Tipper jeg ender på ca 330K i mars.

Til helgen er det altså først halvmaraton som står på programmet. Det er mange som skal løpe, og det virker som om det er lagt opp til “møljestart”, så det kan bli interessant. Målet er ihvertfall å gjennomføre med en god følelse, og så får heller resultatene vente på seg til litt senere i sesongen.

Sånn! Ferdig med det.

Publisert: 13.03.2014 - kl.:21.33

Jeg var litt skuffet etter løpet mitt i Haag, men ved nærmere ettertanke så burde jeg egentlig ikke være det. Resultatet mitt viser at jeg kom på 949. plass av 9556. Det betyr at 8607 kom i mål etter meg, og det å være topp 10% er jo bra.

Ingrid Kristiansen skriver på bloggen sin i dag, at hun var flink til å legge konkurransene bak seg, både de som gikk bra, og de som ikke gikk bra. Som hun sier: Jeg så hele tiden fremover. Jeg brukte minst mulig energi på gårdagens begivenheter. Det er noe i det. Det at jeg ikke kom under 1:30, og det at jeg ikke hadde et godt løp, det er jo ikke viktig. Nå er det neste løp som gjelder! Og neste løp er Halvmaraton i København. mars.

Jeg har satt meg et mål, og det er av typen chewbacca (Tror det var Janicke som innførte det begrepet). I københavn skal jeg løpe på 1:28. Selv om løypen ikke akkurat fremstår som lynrask, så tror jeg at det er mulig å få gode tider der. Og det til tross for at første pulje består av 4400. Seeding, anyone?

Uansett, som Tim Bennett skriver i lederen i nyeste Kondis: Mangfold, trivsel og miljø. Det skal først og fremst være gøy, enten man når målene sine eller ikke.

Nedtur i Haag

Publisert: 10.03.2014 - kl.:21.21

Foto: Espen Ringom

Haag ble en real nedtur i år. Selv om jeg ikke hadde optimal oppladning på grunn av en kranglete legg, så hadde jeg ikke ventet å ende drøyt 8 minutter bak tiden i fjor! Varmen får ta litt av skylden, men hovedårsaken er at jeg ikke er i god nok form.

Selv med kranglete oppladning så var jeg optimist før løpet. Leggen kjentes grei, og fordi jeg ikke hadde løpt på 14 dager så hadde lysken også fått bra med hvile. Før løpet hadde jeg en positiv spenning i kroppen som følge av adrenalinet, og jeg hadde virkelig troen på at jeg skulle klare å levere et sub90-løp.

De første 5K gikk løpet som forventet, og frem til 8K føltes det lett å løpe. Men så sa det stopp! Derfra og til mål økte bare kilometertidene, og etter 13K sluttet jeg helt å se på klokken. Da var det bare tungt, og på ingen måte morsomt lenger.

Det ble veldig varmt underveis. Jeg vil tippe det var en 17-18 grader i skyggen, og i tillegg var det blå himmel og sol. Det viste seg etterpå at de aller fleste gjorde et dårligere løp enn forventet, men det er bare en mager trøst.

Jeg holdt lenger enn da jeg løp Gran Canaria Halvmaraton for en måned siden, men jeg holdt på ingen måte hele distansen. Jeg har rett og slett ikke fått nok mengdetrening, og det skyldes primært lysken som gjør at jeg ikke kan trene så mye jeg vil. Det er veldig irriterende, men jeg håper det skal gå bedre i VM i København om snaue tre uker.

Sykkelsesongen er i gang!

Publisert: 06.03.2014 - kl.:22.49

Selfie i heisen opp på jobben. Gidder ikke å bære sykkelen fem etasjer opp

Siden leggen har vært trøblete siste halvannen uke så har jeg plukket frem sykkelen. Jeg kan huske at det var stor stas da jeg var liten, når sneen smeltet var det på tide å plukke frem sykkelen og bytte Cherrox’ene med småsko.

Nå har det jo snaut vært sne her i lavlandet, kun vått, så det har vært gode forhold for både å løpe og sykle i vinter. I det siste har det også vært plussgrader hele døgnet, så da er det jo greit å sykle. Jeg trodde jeg skulle kjenne det litt mer i baken siden jeg ikke bruker sykkelshorts, men det har gått greit. Det går ganske radig innover, stort sett er jeg på jobb i løpet av 21-22 minutter.

Jeg har fått bra behandling av leggen de 10 siste dagene, så nå begynner den å bli bra igjen. På søndag er det halvmaraton i Haag, og jeg tror faktisk at leggen kommer til å holde. Hvis lysken også holder, så blir det nok artig.

Og hvis ikke det går bra, så går det i hvertfall over!

Bare en uke igjen til Haag

Publisert: 02.03.2014 - kl.:16.02

Adidas Mana 7, knallbra vintersko!

I skrivende stund er det kun en uke igjen til Haag, og jeg er på ingen måte i form. Forrige lørdag tok løpeturen en brå slutt da venstre legg slo seg helt vrang. Antagelig er det en overbelastning, kanskje som følge av at jeg løp litt på ujevnt snøunderlag?

Status er uansett at jeg ikke har løpt på en uke, og mest sannsynlig blir det heller ikke noe løping før løpet i Haag førstkommende søndag. Jeg håper ihvertfall at leggen blir bra nok til at jeg kan starte, og at den i så fall holder hele løpet gjennom.

Fordelen med at leggen har slått seg vrang er at lysken får enda mer hvile. Men det er jo strengt tatt en mager trøst, jeg ville jo mye heller vært ute og løpt!

Det spørs om jeg ikke får finne frem sykkelen og heller sykle litt.

Det går litt opp og ned

Publisert: 23.02.2014 - kl.:14.37

Ankerveien i enden mot Øverland Gård

De siste to ukene har det vært en bra utvikling i lyskeskaden min. Litt ny innfallsvinkel hos både akupunktør og massør ser ut til å ha en positiv effekt. Med tanke på at det nå kun er 14 dager igjen til Haag, så er det ihvertfall ikke et øyeblikk for tidlig! Strengt tatt er vel litt i seneste laget til virkelig å komme i form, men jeg har jo et håp om å få løpt et godt løp.

I går var jeg ute på langtur. Stort sett var det bart og fint. Jeg fant noen nye stier jeg ikke har løpt før, og der var det litt sne. Jeg endte opp oppe ved Ankerveien og hadde planer om å løpe den til Fossum. Den var ikke brøytet, så jeg tok snarveien tvers over Haga Golfbane for å komme ut på asfalt igjen. Men all den snøløpingen var tydligvis ikke bra, for det hogg til bak i venstre legg og det var ikke mulig å løpe lengre. Så da var det bare å rusle tynnkledd og kald hjem fra Hosle. Det ble en lang tur gitt..

Jeg håper det går seg til i løpet av helgen, og at jeg kan trene noenlunde normalt til uken. Da skal jeg ihvertfall holde meg til asfalt!

Og så noe helt annet. Et blogginlegg jeg skrev ble Topp 3 på runners.no i januar. Artig! Det er Frode som står bak den siden hvor da innlegg fra mange løpeblogger samles til en feed. Veldig bra tiltak.

I dag har jeg hviledag. Dels fordi leggen knurrer, og dels fordi jeg holder på å brygge juleøl. Det skal lagres frem til oktober. Lukter godt!

Inne på Bislett

Publisert: 16.02.2014 - kl.:18.36

Vanligvis synes jeg ikke det er så moro å løpe runde etter runde inne på Bislett Stadion, men enkelte dager kan det ha noe for seg. Denne siste uken har det vært litt mer murring i lysken enn vanlig, så da har jeg valgt å hvile og ta det med ro. Jeg var derfor litt usikker på hvordan den ville holde i dag. Da er det faktisk bedre å løpe inne på Bislett hvor det aldri er mer enn 250 meter “hjem” enn å legge ut på langtur hjemmefra.

Det var endel kjentfolk der i dag som skulle løpe en halvmaraton-test. Det blir 38 runder og litt. Det er mange runder, men ingenting mot de som løp Bislett 50K der igår, de løp 92 runder!

Men tilbake til lysken. Jeg tror at langturen hjem på tirsdag med stor sekk må ta noe av skylden. Det å løpe med sekk er ikke akkurat optimalt. Det gjør noe med steget. Det har jo blitt bedre av fire dagers hvile, men er ikke helt i boks enda. Nå er det jo bare 3 uker til halvmaraton i Haag og 6 uker til VM i København, så jeg synes jo snart jeg må få til litt kvalitetstrening her.

Uansett, det går som det går. Jeg satser på å sette ny pers i Haag, og kanskje også i København. Der tror jeg løypa er litt tyngre, så vi får se. Svaret får vi om henholdsvis 20 dager og 40 dager.

Det går litt smått om dagen

Publisert: 12.02.2014 - kl.:19.27

En klassiker som mange har sett på Sjølyst

Jeg har jo startet oppkjøringen mot halvmaraton i Haag 9. mars og VM i halvmaraton som går i København 29. mars. Så langt har det ikke gått helt på skinner. Skaden som plaget meg store deler av sesongen fjor er mye bedre, men jeg kan fortsatt ikke trene så hardt jeg vil eller så mye jeg vil. Frustrerende!

Jeg sliter litt med å tøyle meg selv slik at jeg ikke overbelaster lysken. Med de supre løpeforholdene vi har ute nå så er det ikke lett å legge bånd på seg. Ei heller når jeg gjerne vil være i form til både Haag og København.

Jeg har intensivert behandlingen jeg får slik at jeg når blir knadd to ganger i uken. Han som knar er en av de som også har behandlet Petter Northug Jr. Med tanke på hans resultater i OL så langt, bør jeg være bekymret tro?.. :)

Spøk til side. Jeg har god effekt av å få myket opp stive muskler i lysk og lår. Det, sammen med jevnlig akupunktur virker som om det har god effekt. Det er faktisk ikke så veldig lenge siden jeg ikke kunne løpe i det hele tatt, og så langt i år ligge rukesnittet på drøyt 50K. Det er ca. 20-30K mindre enn der jeg synes jeg bør ligge, men det kommer seg. Det er ihvertfall en bonus at jeg kan svømme igjen på Hundsund uten smerter.

Denne uken har det blitt litt ufrivillig hvile, men det er bedre det enn å gå på enda en smell. Det gjelder å skynde seg langsomt tilbake i form.

Om drøye tre uker løper jeg i Haag. Løpet ifjor gikk veldig bra, det ble ny PB på 1:27:18. Den har jeg planer om å gjøre noe med i år!