Litt stæsj og en ny gadget

Publisert: 27.02.2013 - kl.:22.08

Det er alltid stas med litt nytt stæsj! I dag kom skoene jeg hadde bestilt fra wiggle.co.uk og ikke minst ble det en ny pulsklokke. Hittil har jeg alltid brukt pulsklokker fra Polar, men nå ble det en Garmin Forerunner XT910.

Da jeg var ute og løp i går så var det bare å innse at displayet på min Polar RS800 både er for lite og for mørkt. Jeg er såpass voksen blitt at det stadig kreves mer lys for å se ting. Dessuten gikk GPSen tom for strøm. Igjen. Garminklokken har stort display, kraftig lys og den vibrerer i stedet for å pipe som en mus når den vil noe.

Da er det godt å ha Löplabbet rett i nærheten. Med 15% rabatt fra Kondis og ytterligere 10% fordi jeg betalte med MasterCard fra DNB så ble det en fornuftig pris. Klokken er i hvertfall verdt prisen! Og for meg som svømmer også så er det kjekt at den også kan brukes i vannet og hjelpe til å telle lengder.

Dette er dagens gruppebilde. Et par Adidas Mana 7 Back/Silver, et par Adidas Adios 2 Yellow/Black og en Garmin Forerunner XT910. Jeg fikk litt pepper hjemme for skoene, for nå står det en stabel med 8(!) par sko (i skoeskene sine) som venter på å bli tatt inn i rotasjon. Jeg blir nok tilgitt etterhvert.. :)

Påmeldt Chicago Maraton 2013

Publisert: 24.02.2013 - kl.:21.35

Tirsdag denne uken åpnet påmeldingen til Chicago Maraton, og jeg med flere satt klare. Det tok ikke så veldig lang tid før serveren hos active.com ikke taklet presset og knelte. Før de kom så langt så var 30000 av 45000 plasser solgt. Heldigvis fikk alle de jeg kjenner plass. Vi blir en passe diger gjeng som reiser over i oktober for å sette PB. Målet mitt er sub 3:00.

Dette har vært en normaluke, så da har jeg ikke løpt fullt så langt. Lørdag klarte jeg rett og slett ikke å motivere meg ut, så da ble det en hviledag på sofaen i stedet. Andre derimot har hatt en aktiv helg. Espen kom på 9. plass i Kiel Halvmaraton, Gunnar S løp halv i/på Malta på sub 1:25, og Johan løp halv på 1:24 i HongKong. Sesongen er med andre ord i gang.

Uken som kommer nå er ment å bli en monsteruke. Da går det ut på å samle mest mulig kilometer slik at jeg får masse overskudd når jeg trapper ned siste uken før Haag. Jeg ligger forøvrig an til å få mengderekord nå i februar. Så langt har jeg 336K, og det er enda noen dager igjen. Rekordmåneden så langt er juli 2012 med 350K.

Dette var forresten tredje hvite uken. Jeg slurvet litt med å komme meg i seng til rett tid noen kvelder, men ellers er alt på stell. Spiser kanskje litt mye mandler, men det er både bra med fiber og sunt fett der..

Ellers er det lagt opp til Gratiskilometer III førstkommende lørdag 2. mars. Det er bare å stille opp!

Uken oppsummert
 • 89K fordelt på 5 økter
 • 2 svømmeøkter, 3000m

Oppsummering av den andre hvite uken

Publisert: 17.02.2013 - kl.:16.50

Denne uken skulle egentlig vært en real mengdeuke, men det ble ikke fullt så mange kilometer som håpet. Uansett, jeg synes jeg har stigende form, så dette går rett vei.

Ukens høydepunkt må deles mellom intervalløkten på torsdag hvor jeg klarte å holde følge med fortroppen (nesten), og det knallbra oppmøtet vi hadde på Gratiskilometer II! Vi var jo hele 32 stk, og det er ny rekord.

Neste uke skal jeg ha en normaluke, så da blir det vel 70-80K bare. Uken etter blir mengdeuke, og siste uken før Haag blir rolig-uke. Jeg har troen på at det kan gå styggfort i Haag!

Uken oppsummert
 • 120K fordelt på 5 økter
 • 2 svømmeøkter, 3000m

Gratiskilometer II med Komfortsona IL

Publisert: 16.02.2013 - kl.:15.55

I dag var det gratiskilometer med Komfortsona IL som sto på planen. Det møtte opp hele 32 stk utenfor Vestbanen kl. 11, og det var en herlig blanding av både kjente og ukjente løpere. Det var flere som ikke kjente noen andre i det hele tatt, men som likevel møtte opp og ville løpe. Bra! Løping er en perfekt aktivitet hvis du ikke kjenner noen, det går seg nemlig til mens man sanker gratis kilometer. Det var til og med en friskus som løp i Vibram Fivefingers. På is og snø!..

Midt mellom Sjølyst og Maritim passerte vi programlederen i Puls, Helene Sandvig, som ropte etter oss. “Er det løp? Hvem er dere?”. I 5:25-tempo var det ikke så enkelt å stoppe og snakke, men jeg fikk vel ropt noe om at vi var en fin gjeng som liker å løpe sammen. For det er vi jo.

På grunn av tempo ble det litt spredning på gruppen, men sånn er det. Espen tok ansvar for baktroppen mens jeg holdt meg litt lenger fremme og viste vei. Ute på fornebu tok vi en uanmeldt avstikker ned mot Storøyodden. Der var det kjørt skispor, men vi løp mellom dem for ikke å ødelegge.

På vei tilbake mistet vi baktroppen, bestående av Espen, Bengt og Line, på Lysaker et sted. De løp strake veien langs E18 tilbake til byen mens vi andre tok en sving over Bestum. Gunnar forsvant også ved Lysaker, men det var varslet.

Vel tilbake utenfor Vestbanen tror jeg de fleste var godt fornøyd med turen. Noen skulle videre opp på Bislett for å heie på de som løper 50K der, andre skulle på Paddy’s og drikke gyllen restitusjonsdrikk.

Jeg løp hjem og hadde følge med Trond til skøyen og Kristoffer til Lysaker. Med løping både til og fra så kunne jeg klokke inn 38.4K på dagens økt. Veldig godt fornøyd med det.

Jeg vil tippe det kommer mer på bloggen til Espen i løpet av kvelden eller morgendagen. Følg med der.

Mine mål for 2013

Publisert: 13.02.2013 - kl.:23.52

Jeg møtte Espen til en løpetur i dag, og som vanlig ble det en del snakk om løping, tider, teknikk, form osv. Alltid stas å småprate om løping! Vi snakket også litt om målsetninger, både egne og andres.

For 2012 hadde jeg tydelige mål for hva jeg skulle oppnå, spesifikt skulle jeg både løpe sub 40 på 10K, og jeg skulle etablere meg sub 1:30 på halvmaraton. Det første gikk ikke, men det andre funket. Jeg løp 5 av 6 halvmaraton under 90 minutter.

Men hvilke mål har jeg så for 2013? Jeg har selvfølgelig fortsatt lyst til å løpe 10K på sub 40, og helmaraton på sub 3:00, men det aller viktigste målet i år er å tørre å sprekke i et løp! Jeg mener ikke med det at jeg skal gå inn for å sprekke, men jeg skal løpe litt tøffere og ikke “safe” på noe vis!

Et annet delmål jeg har satt meg er å øke stegfrekvensen min. Hvis du ser på videoen Espen lagde fra treningsleiren på Gran Canaria så ser du at jeg har et “tungt” steg, mens både Espen og Trond løper mye lettere. Dit skal jeg også!

Men først av alt, jeg skal tørre å sprekke i et løp! Da kommer tidene! Da blir det sub 40, sub 1.25 og sub 3:00. Bare vent og se.. :)

Da er første hvite uken over

Publisert: 11.02.2013 - kl.:08.45

Dette har vært en bra treningsuke. Jeg har fått løpt det jeg skulle, og det har vært lite vondter. Jeg slet litt med motivasjonen på torsdagens SKV-økt, men Andreas motiverte jeg så jeg fullførte økten.

I helgen har jeg vært i Göteborg og besøkt familie. Da ble det også tid til litt løping med min svoger. Vi løp nesten hele løypa til Göteborgsvarvet, bare motsatt vei. Det var en fin tur. Lørdag var det tørr asfalt, og søndag hadde det snødd såvidt.

Dette har også vært den første av fem hvite uker. Det jeg synes har hatt størst utslag er det å komme seg i seng før kl. 23. Det hjelper godt på å få minst 7 timer søvn hver natt. Ellers, inspirert av Siri’s ukefokus på vekt så har jeg vært på vekten selv for første gang på 8 mnd, den var 77,4 kg på lørdag og 78.2 kg på søndag.

Jeg er ikke veldig opptatt av vekt til vanlig, men nå virker det som om jeg er ganske stabil rundt 78kg. Og det er greit. Kiloene fordeles på 186cm, så det blir sånn passe.

Denne uken skal jeg igjen forsøke å ha litt mengde. Vi får se hvordan det går. Jeg skal ihvertfall på Gratiskilometer med Komfortsona IL lørdag 16. februar kl. 11

Uken oppsummert
 • 112K fordelt på 6 økter
 • 2 svømmeøkter, 3000m

Nå er jeg også på runners.no

Publisert: 05.02.2013 - kl.:20.56

I dag var Frode grei og la til bloggen min på http://runners.no så da dukker innleggene opp der. Min blogg er nummer 139 som er lagt til, og senere i dag kom det jammen enda en blogg der.

Så langt denne uken har det blitt 50K. Planen er å ha en mengdeuke nå og neste uke, og så jobbe litt mer med hurtighet de siste ukene før Haag. Men vi får se, det går som det går, ikke nødvendigvis som det er planlagt.

Restitusjonsuke

Publisert: 03.02.2013 - kl.:16.13

Denne uken har vært en rolig uke. Etter 200K forrige uke, som jo er en belastning, så var jeg redd for å bli syk denne uken. I tillegg har det vært litt ekstra å gjøre på jobb.

Heldigvis har det gått bra. Bena har vært litt tunge, men jeg har hatt bra treningsøkter. Det har blitt både svømming og løping. Totalt ble det 343,5K i januar. Litt mindre enn planlagt, men fortsatt veldig bra.

På mandag starter jeg hvit periode. Det betyr null alkohol, ikke noe tullemat, fokus på overskudd til trening og i seng senest kl. 23 på hverdager. Dette skal vare frem til Banketten i Haag 10. mars.

Uken oppsummert
 • 56.8K fordelt på 4 økter
 • 1 svømmeøkt, 1500m
 • Totalt 343.5K i januar

Treningsleir

Publisert: 27.01.2013 - kl.:12.00

Dette har vært en knallbra treningsleir! I løpet av 6 dager har jeg løpt 200K, og det er definitivt ny rekord! Jeg hadde ventet at kroppen skulle klage mer, men det har gått veldig bra.

Vi har bodd på Cay Beach i Meloneras på Gran Canaria. Knall resort, og absolutt alt man kan ønske seg av løpemuligheter rett utenfor døren. Vi har løpt asfalt, grus, sand og i kupert terreng. Veldig bra!

Som vanlig har Espen tatt ansvar og blogget litt – http://espenringom.no/2013/01/27/loping-pa-gran-canaria-uke-1/

Oppkjøring til Gran Canaria

Publisert: 20.01.2013 - kl.:18.00

Det ble litt løping, og litt svømming før jeg reiste til Gran Canaria på treningsleir med resten av gutta i Komfortsona IL.

Vi reiste ned lørdag fra 18 blå og landet i små-pene 22 varme grader! Dagen etter løp vi Gran Canaria Media Maraton. Det gikk ikke spesielt bra for min del. Jeg hadde jo ikke fått trent så mye i forkant, så jeg hadde ikke helt troen. Dessuten rotet jeg det til for meg selv ved å glemme chip’en på hotellet. Heldigvis fikk jeg fikset en ny, men da slo magen seg vrang..
I stedet for å varme opp måtte jeg finne et toalett, og stilte derfor “kald” på start litt dehydert.

Kortversjon: jeg hadde ikke dagen og jogget gjennom på 1:34:16 (brutto-tid).

Du kan lese mer på Espens blogg – http://espenringom.no/2013/01/21/gran-canaria-maraton-2013/

Uken oppsummert:
 • 48K fordelt på 4 økter, inkludert ett race!
 • To svømmeøkter