Nedtrapping før Boston

Publisert: 09.04.2013 - kl.:21.00

Denne og forrige uke er nedtrapping før Boston Maraton som jo skjer allerede på mandag. Det betyr at det ikke blir så mye løping som vanlig. Og det er kjedelig, men litt godt også. Bortsett fra at jeg løp Drammen Påskemaraton (halv) så ble det bare en ordentlig økt forrige uke. Det var en langtur sammen med Espen fra Skillebekk til Jernbanetorget. Espen har lagt ut bilder fra den turen.

Så langt denne uken har det bare blitt litt svømming og den vanlige motivasjonsøkten foran et løp, bestående av 3×2000m pluss 2×1000m langs Frognerkilen. Sist jeg løp den, før Halvmaraton i Haag endte det med pers. Hvordan går det i Boston tro?

Foruten å løpe inn nye sko som skal brukes i Boston så har jeg også vært ute og kjøpt mer Squeezy Gel. Det smaker kjetting, men gjør underverker på langturer. De røde inneholder koffein i tillegg til masse sukker.

Det er ikke bare jeg som skal løpe til helgen. I Boston stiller også Ingulf N. og Janicke opp. Vi prøver å få til en liten bankett etter løpet. Det er også en hel haug som skal løpe Rotterdam Maraton på søndag. Det var der jeg debuterte på maratondistansen i 2011. Jeg sprakk som en ballong på 32K, og kunne ikke gå normalt på flere dager etterpå. Men likevel tok det bare en ukes tid før jeg meldte meg på mitt neste maraton..

Turid var selvfølgelig med til Rotterdam og fikk festet (såvidt) følgende scene, finger inkludert, på film…

Hva kan jeg si? Det var vondt! Ikke klarte jeg å snakke sammenhengende, ikke klarte jeg å brøle noe fornuftig, og det var såvidt det gikk fremover. Etter å ha krysset målstreken brukte jeg nesten en time på å bevege meg 400m ut av målområdet.

Jaja, jeg satser på at det ikke blir sånn i Boston.

Oppdatert: Jeg sjekket opp tidene mine fra 2011 og ser at jeg brukte 16 minutter fra 40K og inn!. Stiv ja… :)

Uken oppsummert
 • 67K løping fordelt på 4 økter, inkl. halvmaraton i Drammen

Sesongstart på Sognsvann

Publisert: 03.04.2013 - kl.:23.35

I dag var det duket for sesongens første SRM! Selv om det fortsatt var litt is, slush og snø rundt vannet så var det slettes ikke verst. Eller, det var greit. Det lå ikke akkurat an til noen ny bestenotering, men det er greit. Det viktigste på SRM er ofte det sosiale!

Det var mye kjentfolk, bl.a. Vemund, Adelheid, Ole Kristian, Rune KM, Tim, Eiksund, Frode, Trond Inge, Siri og Janicke. Og helt sikkert mange fler som jeg ikke husker å nevne i farten.. Jeg vil absolutt anbefale en titt på Espens SRM 2013 Bildespesial.

Jeg sesongdebuterte med en veldig moderat runde på 13:55. Det er føltes akkurat passe i dag, og er et helt greit maratontempo. Om ikke annet så ble det sesongbeste! :)

Oppsummering av påsken

Publisert: 01.04.2013 - kl.:18.00

Denne påsken har gått fort! Den har også vært variert. Jeg startet med å besøke moder’n i Frankrike i noen dager. Hadde litt uflaks med været, så det ble ikke riktig så mye løping som håpet. Men noen dager var fine!

Deretter dro jeg til fjells på hytta. Den ligger på Kvikne, stedet der Bjørnstjerne Bjørnson er født. Der hadde vi perfekt vær, og det ble noen fine skiturer.

Påsken ble avsluttet med Drammen Påskemaraton (halv) på 1:27:55. Espen har som vanlig skrevet en fyldig reportasje fra løpet. Det var en del is i løypa, så den var ikke så lettløpt som den kunne vært.

Planen denne påsken var egentlig å trene MYE for deretter å trappe ned før Boston, som nå bare er 14 dager unna! Nå ble det ikke så mye som håpet (dagens løp teller ikke i oppsummeringen), men det er ikke sikkert det var så dumt med en pause heller.

Uken oppsummert
 • 43K løping fordelt på 3 økter
 • 46K langrenn fordelt på 2 økter

En snartur til Cagnes-sur-Mer

Publisert: 24.03.2013 - kl.:14.20

Denne helgen er jeg på besøk hos moder’n som er pensjonist i syd-frankrike. Planen er å løpe MYE, men så langt har det bare blitt en tur. Været i går var ok, i dag har det regnet og blåst hele dagen. Det betyr at jeg ikke når ukemålet mitt, men det får være greit. Det er lite fristende å løpe ute alene når det regner vannrett!

I går hadde jeg en fin tur frem og tilbake til Nice. Omtrent ved flyplassen møtte jeg på en gjeng som var ute og samlet gratis kilometer. Jeg tror de skulle løpe intervaller på strekket langs med rullebanen. De fleste smilte blidt da jeg stoppet og tok bilder. Været i går var lett skydekke og ca. 14 grader, så det var helt supert å løpe i kort/kort.

Dette skulle egenlig være en mengdeuke, men jeg ender opp bare med 110K. Når det er sagt så har jeg hatt to veldig bra kvalitetsøkter denne uken. Det begynner å gå unna, og jeg klarer nå å holde følge med folk som lett løp fra meg for et år siden. Moro!

Nå blir det en uke til med trening før nedtrapping til Boston begynner. I løpet av nedtrappingen skal jeg øve på å løpe nedoverbakke, det er visst det som knekker flest i Boston. Og så har jeg vært på vekten. Nå veier jeg 76kg, altså snaue 2kg mindre enn da jeg startet oppkjøringen. Viktig nå å spise nok så jeg ikke går ned mer.

Uken oppsummert
 • 110K fordelt på 8 økter
 • 1000m svømming på en økt

Bitene faller på plass

Publisert: 18.03.2013 - kl.:20.40

Uken som var ble litt roligere enn planlagt. Det ble hele 3 løpefri dager, og det er uvant kost! I helgen hadde jeg lite overskudd, og lørdagens gratiskilometer føltes alt annet enn gratis! Nå pleier jo uken etter et race å være litt tafatt for min del, så det er vel ingen grunn til bekymring.

Ellers var det flere ting som ble avklart i uken som gikk. Startpuljer i både Boston Maraton og Chicago Maraton ble klare. I Boston starter jeg i pulje 1/7, dvs. et stykke bak i første bølge. Cut-off for bølge 1 er 3:18:44, så jeg får mange på mitt nivå å løpe sammen med. Og nå er det jammen ikke lenge til Boston!

I Chicago har jeg blitt plassert i Corral A. Der må man løpe raskere enn 3:10:59 for å få plass. Og det har jeg jo gjort!

Espen har en teori om at for å løpe sub 3:00 på maraton så må man løpe sub 1:25 på halv. Og han har muligens et poeng, etter en kort rundspørring blant noen utvalgte kjente så kjenner vi bare til 2stk som ikke hadde vært under 1:25 før de løp sub 3:00. Så da må det leveres enten i Göteborgsvarvet, Drammen eller Oslo.

Opplegget fremover er nå å få på litt mengde frem til midten av påsken. Derfra og ut trapper jeg ned, og skal også forsøke å få løpt noen økter i utforbakke. Det er visst all nedoverbakkeløpingen som knekker folk i Boston.

Jeg fikk også testet svømmefunksjonen i Garmin-klokken. Den får ikke med seg alle vendingene, og jeg skjønner ikke helt hvorfor, men artig å få nøyaktig tid på øktene.

Uken oppsummert
 • 91K fordelt på 5 økter
 • 2 svømmeøkter, 2050m

Gratiskilometer IV

Publisert: 16.03.2013 - kl.:16.55

Det var litt færre som møtte opp i dag, jeg tror vi var 22 stk. Vi kan helt sikkert skylde litt på været. For kun kort tid siden var det vår, og så kom all den sneen her..

En av de som stilte hadde med seg en Engelsk Setter. Den sprang hit og hit, litt sånn som Espen pleier å gjøre når han tar bilder. Tipper den sover godt resten av dagen, for den løp sikkert dobbelt så langt som oss andre.

På grunn av føret la vi opp til å løpe samme runde som de to foregående gangene. Som Espen sier: “De er opptatt med å skravle hele tiden og merker uansett ikke hvor de løper”, og det er jo et poeng. Det var fint langs Frognerkilen, og bare litt mer sne ute på Fornebu.

Jeg prøvde å holde farten litt nede i dag, men tempoet justerte seg litt etterhvert. Tipper vi lå på omtrent 5:30. Denne gangen hadde vi med oss de fleste tilbake. Det hjalp nok også litt at alle kjente ruten, så da kunne man strekke feltet litt.

Nå står påsken for døren, og etter det er det et par helger med løp, så da er det litt uklart når Gratiskilometer V blir, men den kommer!

CPC Loop den Haag - et knalløp!

Publisert: 11.03.2013 - kl.:21.30

Denne helgen har jeg vært i Haag og løpt CPC Loop den Haag, et halvmaraton med PB-garanti! Dette er andre gang jeg er nedover og løper her, og i år gikk det enda bedre enn i fjor.

Det er mye kjentfolk som reiser ned, bl.a. Espen, Bengt, Gunnar, Peer, Johan, Rune Kenneth og Mike. Og det er lett å skjønne hvorfor. Løypa er flat og lettløpt, og løpet er bra arrangert. Eneste jokeren i år var været. Yr.no kunne melde både regn, snø, etpar plussgrader og vind opp mot 9 m/s. Det var i kontrast til fjoråret hvor vi hadde sol og 9-10 grader.

Uansett, denne turen startet lørdag. Vi var spredd rundt på forskjellige fly, men kl. 18 møttes vi i resepsjonen på hotellet og dro 11 stk avgårde for tradisjonelt pastaparty på A Roma. Vi var der i fjor også. Det ble mye løpeprat som vanlig, men det er jo halve moroa.

På søndagen viste det seg at været var langt bedre enn fryktet. Det var kaldt, men det blåste ikke så mye. Litt snø i luften, men regnet hadde gitt seg og det tørket opp utover dagen. Starten går så sent som kl. 14:30, så man har god anledning til å sitte og kjenne litt på nervene..

Jeg stilte meg opp ganske langt frem i gruppe A. Planen var å fokusere på å løpe jevnt, men hele tiden presse slik at det ikke ble for komfortabelt. Det var litt mølje de første 300m, men deretter var det greit. Kilometerskiltene sto der de skulle, med et hederlig unntak av 12K som sto på ca. 11,5K! Jeg drakk litt på 10K og 14K, men det tror jeg egentlig at var unødvendig. Vi fikk litt motvind etpar kilometer fra 15-17K, og det var det eneste jeg kjente av vinden.

Jeg startet langspurten litt sent. Jeg ser av tiden mine at jeg nok hadde noe mer å gå på. Da jeg passerte fruen som fotograferte ved 20K så ropte jeg “Dette går lett!”, så da hadde jeg vel ikke tatt ut alt. Jeg kom i mål på 1:27:18, en forbedring av PB med 1:16 (Holmestrand 2012).

Etter løpet var det tid for den tradisjonelle banketten på Muziekcafe Paraplu, men derfra er det strengt tatt både referat- og fotoforbud.

Da er monsteruken over!

Publisert: 03.03.2013 - kl.:14.35

Da er endelig monsteruken over! Det ble tilslutt 181.26K fordelt på 11 økter. Med unntak av torsdag løp jeg til og fra jobb. Et par dager avtalte jeg å møte Espen slik at vi løp ettermiddagsøkten sammen. Det hjalp, for det kan bli litt kjedelig å løpe så langt alene.

Etter å ha løpt i halvmørket tirsdag kveld ble jeg lei av ikke å se displayet på pulsklokken, så da ble det en ny med større tall og mere lys. Valget falt på en Garmin Forerunner XT910. Er fornøyd så langt, det skal bli moro å teste den på svømming neste uke.

Jeg var ikke spesielt motivert for dagens økt. Bena var tunge, kroppen var tung, og det var tungt å komme i gang. Ute ved Veritas så jeg at det var mange på isen så da løp jeg på isen inn til Sandvika. De fleste spaserte, men noen gikk på ski og en kitet.

På tampen av turen var humør og blodsukker faretruende lavt, så da ble det et bollestopp hos Baker Hansen på Bekkestua. Jeg synes skolebrødet var litt tørt, så det var sikkert bakt enten fredag eller kanskje igår, men du verden så godt det gjorde med litt sukker i systemet!

I går var det også Gratiskilometer III i regi av Komfortsona IL. Nok en gang var det deltakerrekord med hele 41 stykker! Det er imponerende mange! Det ble nok litt spredning på feltet, for det er dessverre ikke så lett å holde en fart som passer alle. Vi løp samme runde som sist fordi det er litt slushete og mye is rundt forbi som følge av vårværet, satser på at det er flere bare veier til neste tur. Du kan se flere bilder på bloggen til Espen

Uken oppsummert
 • 181K fordelt på 11 økter
 • 1 svømmeøkt, 1000m

Litt stæsj og en ny gadget

Publisert: 27.02.2013 - kl.:22.08

Det er alltid stas med litt nytt stæsj! I dag kom skoene jeg hadde bestilt fra wiggle.co.uk og ikke minst ble det en ny pulsklokke. Hittil har jeg alltid brukt pulsklokker fra Polar, men nå ble det en Garmin Forerunner XT910.

Da jeg var ute og løp i går så var det bare å innse at displayet på min Polar RS800 både er for lite og for mørkt. Jeg er såpass voksen blitt at det stadig kreves mer lys for å se ting. Dessuten gikk GPSen tom for strøm. Igjen. Garminklokken har stort display, kraftig lys og den vibrerer i stedet for å pipe som en mus når den vil noe.

Da er det godt å ha Löplabbet rett i nærheten. Med 15% rabatt fra Kondis og ytterligere 10% fordi jeg betalte med MasterCard fra DNB så ble det en fornuftig pris. Klokken er i hvertfall verdt prisen! Og for meg som svømmer også så er det kjekt at den også kan brukes i vannet og hjelpe til å telle lengder.

Dette er dagens gruppebilde. Et par Adidas Mana 7 Back/Silver, et par Adidas Adios 2 Yellow/Black og en Garmin Forerunner XT910. Jeg fikk litt pepper hjemme for skoene, for nå står det en stabel med 8(!) par sko (i skoeskene sine) som venter på å bli tatt inn i rotasjon. Jeg blir nok tilgitt etterhvert.. :)

Påmeldt Chicago Maraton 2013

Publisert: 24.02.2013 - kl.:21.35

Tirsdag denne uken åpnet påmeldingen til Chicago Maraton, og jeg med flere satt klare. Det tok ikke så veldig lang tid før serveren hos active.com ikke taklet presset og knelte. Før de kom så langt så var 30000 av 45000 plasser solgt. Heldigvis fikk alle de jeg kjenner plass. Vi blir en passe diger gjeng som reiser over i oktober for å sette PB. Målet mitt er sub 3:00.

Dette har vært en normaluke, så da har jeg ikke løpt fullt så langt. Lørdag klarte jeg rett og slett ikke å motivere meg ut, så da ble det en hviledag på sofaen i stedet. Andre derimot har hatt en aktiv helg. Espen kom på 9. plass i Kiel Halvmaraton, Gunnar S løp halv i/på Malta på sub 1:25, og Johan løp halv på 1:24 i HongKong. Sesongen er med andre ord i gang.

Uken som kommer nå er ment å bli en monsteruke. Da går det ut på å samle mest mulig kilometer slik at jeg får masse overskudd når jeg trapper ned siste uken før Haag. Jeg ligger forøvrig an til å få mengderekord nå i februar. Så langt har jeg 336K, og det er enda noen dager igjen. Rekordmåneden så langt er juli 2012 med 350K.

Dette var forresten tredje hvite uken. Jeg slurvet litt med å komme meg i seng til rett tid noen kvelder, men ellers er alt på stell. Spiser kanskje litt mye mandler, men det er både bra med fiber og sunt fett der..

Ellers er det lagt opp til Gratiskilometer III førstkommende lørdag 2. mars. Det er bare å stille opp!

Uken oppsummert
 • 89K fordelt på 5 økter
 • 2 svømmeøkter, 3000m