Noen ganger har man mer flaks enn andre ganger

Publisert: 04.02.2019 - kl.:19.00

Da fristen for å registrere seg til Norseman 2019 gikk ut 4. november var det 4354 personer fra 84 forskjellige nasjoner som hadde meldt sin interesse. Så er systemet også sånn at hvis du har søkt før uten å få plass, så får du et lodd ekstra for hvert år du har søkt. Det var derfor over 8000 lodd i potten da de skulle trekke ut de 232 som skulle få plass i NXTri 2019.

Trekningen 12. november ble strømmet på Youtube slik at man kunne følge med fortløpende for å se om man var en av de heldige. Lang historie litt kortere; jeg var en av de heldige!

Utdrag fra livesendingen til Norseman, kopiert fra Youtube

Jeg må innrømme at det føltes litt uvirkelig å høre navnet sitt bli lest opp, for jeg hadde ærlig talt ikke ventet å få plass på første forsøk! Den natten sov jeg ikke så mye. I stedet ble jeg liggende og gru-glede meg til utfordringene som venter frem til man hopper i sjøen tidlig om morgenen 3. august.

Nå har jeg heldigvis en rutinert coach, Mette, så henne første tips var å bestille plass på treningsleir på Gran Canaria i midten av januar for å komme i gang med syklingen. Andre tipset var å sette seg ned og legge en plan for treningen frem til august. Ikke uventet står det mye sykling på programmet fremover. Heldigvis blir det også litt løping og svømming. Og styrke.

Jeg har tatt laktat- og VO2-maks-test for både løping og sykling nå, så det blir spennende å se hvordan formen utvikler seg utover våren og sommeren.

Opprinnelig hadde jeg planer om å kjøre en halvdistanse i Jønkjøping i begynnelsen av juli, men den utgår fordi den kommer litt for tett på. Det blir i stedet en litt begrenset konkurransesesong på vårparten som sparkes i gang med halvmaraton i Haag 10. mars. Noen flere løp blir det nok, men da er ambisjonene å kjøre de som harde treningsøkter.

Men så var det dette med flaks igjen da. I fjor høst løp jeg en veldig bra halvmaraton i København og tiden der gjorde at jeg var kvalifisert til å søke som "time qualifyer" i New York Maraton. Det flere ting man kan gjøre for å være garantert plass, men hvis man ikke har nådd tidskravet i noen utvalgte amerikanske løp må man sette sin lit til å være tidlig ute. De har et antall plasser som tildeles etter "førstemann til mølla"-prisippet hvis man ellers oppfyller tidskravet, og det gikk jammen meg bra det også!

Skjermdump av e-posten fra TCS New York City Marathon

Det ramlet nemlig inn en hyggelig e-post (samtidig som kredittkortet ble belastet), så da var det bare å snu seg rundt og bestille fly og hotell. Det løpet går nøyaktig 3 måneder etter NXTri, så forhåpentligvis rekker jeg å toppe formen og forhåpentligvis klare å løpe sub 3.

Det som ihvertfall er sikkert er at 2019 blir et veldig spennende konkurranseår!