Varvet 2017 oppsummert

Publisert: 25.05.2017 - kl.:20.16

Foto: Turid Grøtli Aalholm

Egentlig var jeg ikke påmeldt Gøteborgsvarvet i år, men så falt det seg sånn at vi skulle besøke svogeren min der nede den helgen, og han skulle løpe. Selv om løpet egentlig var fulltegnet var det fortsatt mulig å løpe for en god sak, det vil si at man betaler dobbelt pris, så jeg fikk ordnet en plass og støttet dermed Ung Cancer. Ulempen med å melde seg på så sent var at jeg havnet i startpulje 12. Fordi jeg ikke hadde løpt Varvet siden 2014, ble jeg heller ikke seedet på gamle resultater. Jeg var litt betenkt over å skulle starte drøyt halvannen time bak hovedfeltet, men sånn var det bare.

I dagene før løpet meldte yr.no om stadig varmere vær. Spådommene varierte fra 24-27 grader med lett skydekke. Jeg er ikke spesielt glad i varmt vær når jeg skal løpe, så jeg hadde ikke all verdens forventninger til egen innsats. Det viktigste var selvfølgelig å slå svogeren!

På løpsdagen viste det seg at temperaturen slett ikke var så ille. Solen skinte, og det var varmt, men temperaturen sank jevnt utover ettermiddagen. De som startet først hadde det nok litt varmere enn vi som startet senere, men alt i alt var det ikke så ille.

Jeg prøvde å stille meg langt fremme i puljen før start. Speakeren kom med en oppfordring til folk om å holde til høyre slik at raskere løpere kunne passere til venstre. Han snakket for døve ører..

Det gikk ganske tregt i starten. Løypen var litt trang, og det var vanskelig å komme forbi. Etter første kilometeren var jeg fremst i puljen, men da begynte vi å ta igjen forrige pulje. I selbakken, rett etter 2K, var det flere som gikk! Og det skulle ikke være første gang jeg opplevde.

Kort oppsummert, ved tre anledninger ble løypen så trang, og folk så slitne, at hele feltet ble stoppet og måtte gå litt. Det var i selbakken, ved broen over til Hisingen, og ved en innsnevring rundt 18K. Skikkelig frustrerende!! Det var også mye kaos ved drikkestasjonene når folk stoppet for å drikke.

Det var også uvant tungt å ikke ha noen å henge på, men at jeg måtte gjøre hele jobben selv. Jeg hadde et par i hælene et stykke, men de falt av på vei ned fra siste broen.

Jeg kan vel konkludere med at det er tungt å starte i useedet pulje, og at det bør unngås i fremtiden. Likevel er jeg ganske godt fornøyd med resultatet. Tiden ble 1:34:01, og det var plass 2220 av 27768 herrer, og nummer 264 i klassen. Det var også plass nummer 2379 av totalt 42290 som kom i mål.