2. påskedag i Drammen

Publisert: 21.04.2017 - kl.:07.56

Vanligvis løper jeg halvmaraton i Drammen på høsten, men det arrangeres også et løp 2. påskedag. Kick Master Påskemaraton går langs elvebredden, og man løper en rundløype som er et kvartmaraton.

Jeg har bare løpt her en gang tidligere, det var i 2013. Da var en litt annen løype enn vi løp denne gangen. Påsken var 14 dager tidligere, og derfor var det mer sne og is. De hadde lagt om løypen i siste liten, og jeg husker vi i etterkant konkluderte med den nok var litt kort.

Denne gangen var det ikke noen problemer med å holde seg til den kontrollmålte løypen. Underlaget er noenlunde jevnt fordelt mellom grus og asfalt, og løypen er relativt flat. Noen krappe svinger gjør likevel at den ikke er fullt så lettløpt og rask som den kunne vært.

Det var 112 som fullførte halvmaraton, fordelt på 83 herrer og 29 damer. Yngste deltaker var født i 2004, og eldste i 1938, så det var godt spenn i aldersklassene.

Jeg stilte litt stinn i bena etter mye løping og rusling i København uken før. Planen var å bruke dette løpet som en tempoøkt. Primærmålet, som alltid, var å gjennomføre et godt løp. Sekundærmålet var som vanlig å løpe sub 90.

Starten gikk greit uten altfor mye knuffing og trengsel. Jeg lå relativt langt fremme i feltet, men merket fort at dette ikke var dagen. Jeg klarte å holde tempoet sånn noenlunde de 4 første kilometrene, men så fikk jeg det litt, og derfra og ut ble det joggetur. Første runde gikk i 4:19-fart, og andre i 4:28. Trøsten er at det ble en bra tempoøkt.

Tiden ble 1:32:33, og det holdt til 33. plass totalt. 30. plass blant herrer og 3. plass i klassen. Så egentlig er jeg vel greit fornøyd.