Haag Halvmaraton for 5. gang

Publisert: 17.03.2017 - kl.:19.46

Gutta før start! Foto: Turid Grøtli Aalholm

I år deltok jeg i Haag Halvmaraton for femte gang. Jeg deltok første gang i 2012, og med unntak av i fjor da jeg var skadet så har jeg deltatt hvert år siden det. i 2013 satte jeg personlig rekord der med 1.27:18.

Løypen er paddeflat, kun totalt 32 meter stigning. Hvis man ikke har uflaks med vinden så er det vel en av de raskeste halvmaratonene i nord-europa. Vinnertiden i år var 59:56, Geoffrey Yegon fra Kenya. Faktisk var det kenyanere på det 8 første plassene.

For min egen del hadde jeg ganske moderate forventinger. En belastningsskade etter Ribbemaraton i romjulen gjorde at jeg ikke fikk begynt løpetreningen før i midten av februar. Med bare fire uker løping, og en real forkjølelse som fortsatt var merkbar, så hadde jeg ikke altfor store forhåpninger.

Planen min var å starte i ca. 4:15-fart og se hvor lenge det holdt. Det viste seg å ikke holde noe særlig mer enn ca. 10K. Derfra og inn sank tempoet betraktelig. Likevel holdt det til 1:32:31. Og det igjen gjorde at jeg faktisk kom på 82. plass av 966 i klassen. Godt fornøyd med det.

I år var vi bare en liten kontingent nordmenn nedover. Mens vi tidligere har vært opp mot 30 stykker på banketten var vi i år bare 4 stykker. Kvalitet fremfor kvantitet!

På Ciao Ciao i Haag. Foto: Ann Kristin Dyrkolbotn

Vi hadde uansett en hyggelig kveld med flere andre kvelden før løpet. Kanskje det er flere som kan tenke seg å delta neste år. Datoen er allerede bestemt, det blir 11 mars 2018.