En slags oppsummering av løpeåret 2016

Publisert: 01.01.2017 - kl.:21.26

Med 2016 på hell er det på tide å oppsummere hvordan året har gått, ihvertfall sånn løp- og treningsmessig.

All trening er jo registrert på jogg.se, så i tall vet jeg at jeg brukte totalt 433 timer på trening. 51.7% av tiden brukte jeg på løping, 32.5% på sykkel, 9% på svømming og resten var fordelt mellom styrketrening og ski.

Det ble til 2576 kilometer løping, 2756 kilometer på sykkel og 86 kilometer i bassenget. Med unntak av svømming så er dette mindre enn jeg fikk til i 2015. Noe skyldes skader, og annet skyldes at jeg ikke trente så mye som jeg burde ha gjort.

Jeg løp ikke mange konkurranser i 2016, og resultatene var ikke mye å rope hurra for heller. Et hederlig unntak var helmaraton i Warszawa hvor jeg løp inn til ny personlig rekord. Det jeg er mest fornøyd med der er disponeringen av løpet. Tror ikke jeg har løpt et så jevnt maraton noen gang.

Men hvorfor løp jeg ikke flere konkurranser? Litt av årsaken er at det ene kneet lagde krøll tidlig på året. Ellers er det jo ofte slik at familie, jobb og livet ellers kommer litt i veien. Men noen løp ble det jo, så selv om tidene ikke var all verdens så var det jo noen høydepunkt, bl.a. da jeg vant klassen i Sentrumsgateløpet i Kongsvinger, og sølvmedalje i Oslo Kretsmesterskap i Halvmaraton for veteraner. Artig!

Så hva sier magefølelsen om egen innsats i 2016? Vel, den var ikke bra nok! Jeg skulket unna altfor mange tempoøkter, og gjorde ikke den jobben jeg skulle. Det er derfor ikke noen stor overraskelse at resultatene ble som de ble. Målet for 2017 er å snu den trenden!

Det er to løp jeg skal konsentrere meg om i 2017. Det er halvmaraton i Haag 12. mars, og helmaraton i Berlin 24. september. Målet er henholdsvis sub 1:26 og sub 3:00. Og det skal jeg få til!