Ribbemaraton 2016

Publisert: 28.12.2016 - kl.:17.12

Löplabbet i Sandvika står bak en fin romjulstradisjon, det såkalte Ribbemaratonet som går 3. juledag mellom butikken i Sandvika og Løplabbet i Ski. Det hele er veldig uformelt og startavgiften går uavkortet til en god sak. Fellesstart kl. 10, og alle er ansvarlige for å registrere sin egen tid. Løypa, som arrangøren skryter av at er norges dårligst merkede, er ca. 42.5K. Det kommer an på om man løper feil eller ei..

I år var det 244 påmeldte som stilte til start i Sandvika. Mange kjente, og det er jo hyggelig når løpe skal ha en sosial profil. Været var strålende. Restene av uværet Urd fikk vi som svak sidevind eller medvind. Himmelen var blå og termometeret viste et par plussgrader.

Klokken 10 gikk starten og vi la i vei. Feltet strakk seg ganske fort. Jeg la meg sammen med Thomas S. Etter litt ujevn start fikk vi fin flyt innover. Etterhvert ble vi liggende sammen med to andre, Geir og Johannes. Begge var ultratryner som så på dette som en kort treningstur..

Første drikkestasjon var ved Kongen Klubbhus rett før Colorline. Der fikk vi servert Cola og hjemmebakte boller. Visstnok hadde Geir Frykholm og frue brukt kvelden før til å bake 200 hveteboller! Imponerende! Vi stoppet noen minutter før vi løp videre.

Etter å ha tråklet oss gjennom kvadraturen og Bjørvika begynte vi klatringen opp Kongsveien. Vi holdt faktisk greit tempo og plukket noen rygger der. Disse passerte oss riktignok igjen ved andre drikkestasjonen som var plassert ved utsiktspunktet på oversiden av Sjømannsskolen. Her hang vi i nesten 4(!) minutter før vi kom oss videre. Godt med boller, brus og selfie-muligheter!

Man skulle tro det var ganske flatt resten av veien, men det var det definitivt ikke. Det bølget opp og ned hele veien. Totalt mente klokken at vi hadde klatret 460 høydemeter, så litt kupert er det jo.

Ved Kolbotn tok vi igjen en fyr som hadde magetrøbbel. Familien hans hadde hatt omgangssyke, og han var visst litt smittet. Han måtte sette seg innimellom for å unngå en skandale..

Tredje drikkestasjon var ved Greverud. Samme bevertning her. Her spiste jeg også en gel.

Vi begynte å ta igjen litt folk herfra og inn mot Ski. Noen fikk blod på tann og jekket tempoet litt. Ihvertfall føltes det slik. Så langt hadde det gått greit, men etter å ha passert 30K begynte et par av oss å stivne.

Litt krøll med å finne rett vei rundt Vevelstad, men ikke lenge etterpå hadde vi bare den siste endeløse sletta inn mot Ski igjen. Fra 41K var det heldigvis bare nedoverbakke.

Vel fremme var det bare å spasere seg opp i tredje etasje og få registrert tiden i bytte mot en lue merket Ribbemaraton 2016. Tiden ble 3:49, noe som er helt greit fordi dette var en sosial langtur, og tiden var som sådan ikke viktig.

Jeg har tidligere vært påmeldt, men ikke fått løpt, så jeg er glad det ordnet seg i år. Forhåpentligvis blir det ikke siste gang jeg er med!