Klasseseier!

Publisert: 19.06.2016 - kl.:21.00

foto: Trond Hansen

Jeg skulle egentlig løpe Karlstad Stadslopp, men fordi hofteleddsbøyeren har tullet i det siste, og jeg ikke var i storform, så valgte jeg et løp som var litt nærmere. Sentrumsgateløpet i Kongsvinger er et relativ lite og uhøytidelig løp.

I år ble det arrangert for syvende gang, og det var deltagerrekord med ca. 220 påmeldte til både 5K og 10K. I tillegg var det også et eget barneløp på 500m.

Jeg hadde ikke all verdens forventninger til egen innsats. Oppkjøringen, med belastningsskade, var ikke all verden, så dette skulle være konkurransetrening og en hardøkt.

Løypen var 5K og skulle løpes to ganger. Det var stort sett asfalt, men også med innslag av gress, grus og sti. I tillegg var det endel krappe svinger, noe som ikke passer meg så bra. Er dårlig på å løpe svinger.

Første kilometer gikk på 3:46, og de to neste på ca. 4 blank. Deretter begynte underlaget å kreve sitt og tempoet gikk ned. Ved passering halvveis måtte jeg slippe gruppen jeg fulgte, og da sank tempoet. Jeg er skikkelig dårlig på å ligge alene.

Jeg kom i mål på 42:02, noe som er milevis bak pers, men denne gang var jeg rett og slett ikke bedre. Litt småskader denne sesongen får ta noe av skylden.

Men, utrolig nok holdt det faktisk til klasseseier i klassen M45-49! Det er første gang! Og ikke så rent lite stas! Nå var det ikke så mange i klassen, men man må være med for å vinne!