På tide å lære seg crawl

Publisert: 09.02.2016 - kl.:23.20

I fjor høst meldte jeg meg på et nybegynnerkurs for å lære crawl. Jeg har lenge svømt minst en gang i uken, men da har det alltid vært brystsvømming. Det ble etterhvert litt ensformig, så da meldte jeg meg som sagt på kurs.

Det er Bærumsvømmerene som står bak kurset som holdes på Hundsund bad. Det gikk over 9 ganger, og vi var 16 stykker på kurset. To instruktører håndterte hver sin gruppe. Vi svømte mindre enn jeg hadde sett for meg, og terpet mye mer på detaljer. Svømming er en veldig teknisk idrett, og det er mange detaljer som må sitte.

Jeg opplevde stor forbedring i løpet av det kurset. Det viktigste var å knekke koden med når, og hvordan, jeg skulle puste. Fra å omtrent stryke med etter 25 meter, så klarte jeg ganske uanstrengt å svømme 250 meter i et strekk.

Etter å ha fullført kurset for nybegynnere så gikk jeg rett over på kurset for videregående. Det er samme instruktør, og mange av de samme øvelsene. Vi terper på å overdrive mange av bevegelsene slik at det skal sitte litt bedre når vi trener på egenhånd. Det krever både kondisjon, og en god porsjon kjernemuskulatur for å holde en god linje i vannet.

Jeg synes faktisk det er morsomt å terpe på alle disse detaljene. Sakte men sikkert så detter brikkene på plass. Første målet mitt er å svømme 500m på under 10 minutter.