Og da var sesongen over

Publisert: 15.11.2015 - kl.:22.39

Sist jeg løp halvmaraton på Jessheim var i 2010. Da løp jeg på 1:38:34. I år gikk det nesten 10 minutter fortere. Jeg kan huske den gang at jeg var usikker på om jeg skulle løpe med piggsko eller ikke, men valgte vanlige sko. Jeg brukte vanlige sko i dag også, men hadde nok ønsket pigger enkelte steder. Selv med 5-6 plussgrader var det noen isete skyggepartier.

Årets løype var lagt om siden sist jeg løp. Da løp vi én runde, denne gangen løp vi en sløyfe på 10.5K to ganger. Jessheim er stort sett paddeflatt, men de hadde likevel klart å lure inn en litt seig motbakke halveis ut i runden. Jeg er glad jeg ikke skulle passere den fire ganger.

Ambisjonen før løpet var som vanlig sub 90. Jeg må innrømme at motivasjonen var så som så nå midt i sesongpausen, men det var jo mange kjente som skulle løpe. Jeg traff Espen før start. Han sto sammen med Tonje. Han mente at hun og jeg burde løpe sammen, for vi hadde omtrent samme mål. Og slik ble det. Jeg tror nok jeg dro det meste av veien, men på slutten smatt hun forbi og gruset meg med 3 sekunder. Irriterende.. :)

Uansett, selve løpet gikk greit. Det gikk relativt rolig for seg i starten. Stort sett løp vi på gang/sykkel-vei. Det ble litt ujevn løping, men der får jeg skylde litt på at noen partier var veldig glatte. Spesielt siste svingen før målgang var det mange som deiset i bakken. Men underveis var vi en liten gjeng som holdt følge. Jeg hadde ikke overskudd til å ta meg helt ut, men gikk heller ikke helt i kjelleren. Endte på 1:29:02 som er tredje beste tiden i år.

Nå er konkurransesesongen over, og det samme kan vel sies om å løpe i shorts og t-skjorte. Jeg lurte litt på å ta på meg langermet, men det var faktisk mer enn varmt nok. De som løp i lang/lang med både lue og hansker må ha hatt en fryktelig varm opplevelse.

Frem til jul blir det fokus på basis-trening, og så får jeg planlegge 2016-sesongen når vi bikker nyttår.