På pallen for første gang

Publisert: 25.10.2015 - kl.:20.15

Dette er historien om hvordan en 34. plass ble til en sølvmedalje! Det høres vilt ut, og det er det også, men det kommer vi til.

Lørdag løp jeg altså Lørenskog Halvmaraton. Jeg løp der første gang i 2009 på tiden 1:48:24. Året etter hadde de lagt om løypen, og jeg løp på 1:38:37. Siden den gang har løypen blitt lagt om enda flere ganger og man løper nå 4 runder pluss litt tillegg. Runden er ikke helt flat, men slett ikke av de verste. Den er litt vindutsatt.

I år var det ganske bra forhold. Temperaturen var ca. 10 grader, men litt vind gjorde at det føltes litt surt før start. Heldigvis kan man henge i Fjellhamarhallen, så man er i ly før start. Selve starten er møljestart med brutto-tid, så det gjelder å stå langt frem. Med ca. 150 startende var det ikke altfor trangt, men uansett greit å stå fremst. Starteren var en eldre herre som ikke tok seg bryet med å bruke startpistol, han hadde tatt med egen revolver, en .38 spesial!

Starten gikk og vi la i vei. De første 400m var transportetappe inn til runden vi skulle løpe 4 ganger. Det ble fort ganske mye strekk i feltet. Vi merket vinden mest de først to kilometrene. Jeg la meg i en klynge, men det gikk litt for sakte så det tok ikke lang tid før jeg ble liggende alene. Etter ca. 4 kilometer passerte vi Ahus. Det var en litt seig motbakke der på noen hundre meter som bare ble tyngre for hver gang vi forserte den.

Som vanlig gikk det fortest til å begynne med. Rundene gikk på 20:16 – 20:55 – 21:15 og 21:42. Jeg plukket noen rygger og andre passerte meg. Etpar av de som løp forbi på sisterunden passerte jeg lett da det var igjen noen kilometer til mål. Det er alltid en deilig følelse.

Jeg kom i mål på 1:29:26. Det er tredje beste tid på halvmaraton i år med ca. 45 sek bak Drammen og 30 sek bak Haag. I en såpass tøff løype med både Berlin og Hytteplanmila i bena er det godkjent.

Men så, hvordan endte jeg opp med en sølvmedalje? Dette løpet er også Kretsmesterskap for Oslo og Akershus. Jeg trodde det var en felles krets, men det er to forskjellige. Så når man silte ut alle som ikke var tilknyttet en friidrettsklubb, og deretter fordelte på fylkene, så holdt det faktisk til å bli sølvmedaljør i Oslo i veteran-klassen M45-49. Og det får man jo være fornøyd med på tampen av sesongen.