Kun 7 dager til Berlin (og litt om 10 for Grete)

Publisert: 20.09.2015 - kl.:22.29

Start og målområdet for Oslo Maraton på Rådhusplassen

Søndag om en uke skal det løpes i Berlin. Jeg har trent bra, vondtene er noenlunde under kontroll, og jeg er i form!

I går løp jeg 10 for Grete i Oslo Maraton. Jeg løp inn på 39:28! Det er første gang jeg har kommet under 40 minutter på 10K, og det er en forbedring av persen med ett minutt og 10 sekunder! Helt vilt! Eller som de sier i Blaker’n: Helt FLØØØTE!!

Før start hadde jeg følelsen av at jeg kunne få til et godt løp. Selv om det var blå himmel og litt varmt var det ellers vindstille og fine forhold. Jeg stilte opp i startfeltet tidlig slik at jeg kom langt frem. Det var nok lurt, for selv om det var puljestart var det trangt om saligheten i pulje 1.

Jeg kom godt i gang og fant rytmen. Som vanlig gikk det litt fort i starten, første kilometer gikk unna på 3:46. Tempoet føltes greit, så jeg valgte å ikke justere. Andre kilometer gikk unna på 3:54. Da hadde jeg funnet et felt med noen rygger å følge, så der ble jeg. Det gikk jevnt ut til 5K, som jeg faktisk passerte 5 sekunder raskere enn gjeldende PB fra Fornebuløpet, før det ble noen litt tregere kilometertider. Men det viktige var at jeg fortsatt hadde saft i bena. Det gikk jevnt de siste kilometerne inn og jeg passerte målstreken uten å være helt i kjelleren.

Resultatet holdt til nummer 10 i klassen (av 227), nummer 121 av 1876 herrer og nummer 136 av totalt 5121 startende begge kjønn.

Det er digg å se at trening virker, og oppløftende å se at formen er god. Jeg gjorde en god halvmaraton i Drammen for tre uker siden, og et godt løp i går. Hvis forholdene i Berlin er bra så har jeg troen på et godt løp der også. Det vil vise seg om 7 dager!