Midnattsloppet 2015

Publisert: 23.08.2015 - kl.:22.09

Foto: Turid Grøtli Aalholm

Jeg meldte meg på litt sent og da var de fremste puljene allerede fulltegnet. Så da endte jeg opp med å starte 10 minutter bak hovedfeltet, i pulje 2B, blant alle de som håpet å komme inn under 50 minutter på 10K.

Midnattsloppet er et slags karuselløp som arrangeres i Stockholm, Göteborg, Helsinki og Malmô. Det avvikles på kveldstid med massevis av lys, lyd og fyrverkeri. I god svensk tradisjon klarer de å skape bra med trøkk og engasjement langs løypa. I stedet for startnummer får alle utdelt t-skjorte som man må løpe med. Uten den får man ikke starte.

Det er ganske tøft å se når startskuddet når og flere tusen stormer avgårde kledd i blått. Tidligere år har det vært mer knæsje farger.

Jeg var ikke så veldig optimistisk med tanke på min egen prestasjon i dette løpet. Løypa er kupert, og på ingen måte lettløpt. Dessuten er det stedvist mørkt og ikke så lett å se hvor man setter føttene. Første året jeg var med, i 2010, tråkket jeg over ca. halvveis og endte opp med min hittil eneste DNF.

Første kilometer gikk sakte, ca. 4:30. Det var MYE folk og ikke lett å passere. Og sånn fortsatte det egentlig. Noen steder var løypa bred og fin, andre steder smalnet den inn og da var det vanskelig å passere folk. Opp mot Masthuggskyrkan tok jeg igjen de som hadde startet i puljen før, og de GIKK i motbakkene. Så dette ble nok mer en slags tempo-økt mer enn et race for min del. Jeg ser i etterkant at tempo varierte fra 4:02-4:48 per kilometer.

Resultatlisten viser at jeg tok igjen og passerte 335 løpere, og endte tilslutt på plass 388 av totalt 8512 som fullførte. Og det tiltross for at jeg ikke løp fortere enn 44:24. Jeg får vel være fornøyd med å være topp 5% totalt, og sjette beste nordmann.