Fornebuløpet anno 2015

Publisert: 20.05.2015 - kl.:22.51

Jon, Vemund, Bengt, Trond, Aleksander og meg. Foto: Turid Grøtli Aalholm

I år har de gjort store forandringer på Fornebuløpet. Start og mål er flyttet fra Hundsund til Telenor Arena, og løypene er lagt litt om. Jeg tror tier’n har blitt litt tregere, men femmer’n er fortsatt ganske rask.

Løpet har vært arrangert 6 ganger, og dette er fjerde gangen jeg deltar. De to første årene løp jeg 10K, men i fjor og i år har det blitt 5K. Det har også blitt PB de to siste årene, så dette løpet er en favoritt. Det hjelper selvfølgelig på at det hele foregår på min “hjemmebane” mindre enn 1 kilometer fra der jeg bor.

Start og målgang skjer inne i hallen. Det er rett og slett genialt, for foruten å ha alle fasiliteter i nærheten er det også god plass til å varme opp. Noen har jo klokkertro på stigningsløp i forkant, jeg mener det hele er oppskrytt.. I dag spilte værgudene på lag, men hadde det regnet hadde det definitivt vært gull verdt å kunne varme opp innendørs.

Nytt av året var også inndelingen i puljer basert på antatt sluttid. Det så ut til å fungere bra. Det var ca. 2100 startende fordelt på 3 distanser (3K, 5K og 10K), med 10K som den absolutt mest populære.

Jeg hadde 3 mål i dag. Det første var å løpe fortere enn ifjor, det andre var å slå Bengt, og det tredje var å løpe sub 19. I det minste klarte jeg ett av dem!

Selve løpet gikk egentlig ganske greit. Jeg løp i felt med Bengt og Vemund det meste av veien. Selv om det blåste litt var ikke vinden altfor plagsom. De to siste kilometrene hadde vi vinden i ryggen og da var det “bare” å flyte inn. Dessverre for meg så klarte jeg ikke å henge på da de to andre satte inn spurten, så det ble samme rekkefølge som i fjor, men litt tettere mellom oss denne gangen. Vemund kom inn på 19:13, Bengt på 19:22 og jeg på 19:25. En mager trøst får være at jeg var den eneste av oss som perset!

Jeg synes at Fornebuløpet virkelig har fått et løft i år. Opplegget i Telenor Arena var veldig bra. Eneste jeg har å klage på er at det virket som om kilometermarkeringene sto feil plassert. Det er lite som er så irriterende i løpsammenheng! Jeg tviler på at hele feltet brukte 3:35 på første kilometer og 4:25 på andre…