Boston, et foreløpig punktum

Publisert: 16.05.2015 - kl.:17.29

Veldig tomme gater dagen etter bombeangrepet i Boston

For to år siden eksploderte 2 bomber i målområdet til Boston Marathon. Jeg var der, sammen med bl.a. Janicke Ekelberg og Ingulf Nordahl. Heldigvis ble ingen av oss skadet. I timene etterpå var det stor pågang fra norsk media. Jeg ble intervjuet av P4, og av lokalavisen Budstikka. Ingulf, som er fra Nord-Norge, uttalte seg til Nordlys og Janicke endte opp på NRK

Det var en veldig spesiell opplevelse, og jeg skrev litt om det i dette blogginlegget. Janicke oppsummerte sine opplevelser her

Så gikk det to år. Da rettsaken mot Dzjokhar Tsarnajev begynte tidligere i år ble jeg oppringt av P4. Jeg svarte at jeg ikke hadde mer å tilføye, og sa vel også at jeg ikke kom til å følge rettsaken. Selv om jeg var der da det smalt, så ble jeg jo ikke direkte berørt.

Fredag 15. mai ble Dzjokhar Tsarnajev dømt til døden for det han gjorde i 2013. Og da kommer jeg til det som er poenget med denne bloggposten: Jeg synes ikke det er riktig å dømme ham (eller noen andre) til døden!

Jeg er i mot dødsstraff! Jeg mener at det er noe grunnleggende feil i et samfunn hvis staten på lovlig vis kan ta livet av sine egne innbyggere! Jeg har overhodet ikke problemer med at samfunnet beskyttes mot farlig kriminelle ved at de holdes innesperret i lengre tid, men det er ikke greit at staten dreper dem! Og nei, selv ikke i saker hvor man er 100% sikker på at vedkommende er skyldig, er det ikke greit å dømme noen til døden!

Jeg tipper at denne saken kommer til å versere i rettsystemet mange år enda. Forhåpentligvis blir dommen omgjort til livsvarig fengsel.