Halvmaraton i Holmestrand

Publisert: 12.04.2015 - kl.:18.59

Jeg løp Holmestrand Halvmaraton første året det ble arrangert, i 2012. Da gikk løpet utenfor byen, og vi løp vel frem og tilbake langs riksvei 315. Veldig surt og kaldt var det også.

Surt og kaldt var vel det eneste årets utgave hadde til felles med det løpet. Nå løper man jo en rundløype nede i byen, og selve arrangementet fremstår som langt mer organisert og proft. Selv om værgudene ikke spilte helt på lag så hadde det møtte opp mange tilskuere. Langsmed løypa var det også noen som hadde rigget seg til utendørs med grill og det hele.

Jeg synes vel ikke at løypa var rask som forespeilet. Det er noen krappe svinger, og ikke minst en gressbakke som skal forseres. De fleste høydemeterne kommer som svak motbakke, så det var et parti der som føltes litt seigt. Men ellers var den ganske lettløpt.

For min egen del var jeg litt spent. Jeg løp jo bra i Haag, men følte ikke at jeg var helt i toppform. Jeg stilte meg ganske langt frem sammen med Adele og Andreas. De hadde planer om å holde ca. 4:10-tempo, og det passet meg ganske bra. Første runden gikk vel omtrent som planlagt, men jeg kjente at jeg hadde åpnet litt hardt og måtte derfor la de slippe. Ganske snart fikk jeg kontakt med en annen gjeng som jeg fulgte resten av løpet. Vi løp litt ujevne runder, og stadig saktere, så løpet var ikke så bra disponert. Det ble tungt mot slutten, og det var såvidt jeg klarte å karre meg inn under 90 minutter med tiden 1:29:46.

Selv om jeg ikke var helt fornøyd med resultatet så skal jeg ikke klage. Jeg kom på 7. plass i klassen, og ble nr. 57 av 259 herrer. Slett ikke verst, sånn totalt sett.

Holmestrand Maraton har virkelig løftet seg siden sist jeg løp, og jeg tror dette løpet kan bli en vårfavoritt. Litt synd at det er klemt innimellom påskemaraton i Drammen og halvmaraton i Fredrikstad, for det er også to andre bra vårløp. Det blir kanskje drøyt å ha ambisjoner om å løpe alle sammen?