Halvmaraton i Haag

Publisert: 09.03.2015 - kl.:20.27

I helgen løp jeg Haag Halvmaraton for fjerde året på rad. Som vanlig var det en god delegasjon nordmenn nedover, og det var både felles middag på lørdag og bankett på søndag. I år var det også litt “nytt blod” rundt bordet.

Det var ganske fine forhold på løpsdagen. Sol, 10-12 grader og 6-7 sekundmeter vind mot nordøst. Det gjorde at vi fikk medvind på det mest utsatte strekket langs sjøen, så det var ikke altfor plagsomt.

Jeg hadde fått plass i fremste pulje, men det ble likevel litt trangt i starten. Før jeg visste ordet av det hadde jeg blitt blandet inn i en gruppe som lå bak 1:30-ballongen. Han på sin side lå ganske jevnt i 4.12-4:13, så jeg bestemte meg for å bli liggende der. Planen var å løpe jevnt og la gruppen skjerme mot vinden frem til vi hadde gjort unna strekket langs sjøen. Fra 17K går det nemlig svakt nedover frem til 19K, så der er det greit å dra på litt. Jeg vil ikke si at jeg hadde så mye å gi på da vi kom dit, så det var vel først på 20K at jeg forlot gruppen og økte farten inn mot mål.

Innsatsen holdt til 1:28:57, og det er jeg fornøyd med. Jeg har ikke løpt så fort siden før jeg ble skadet i 2013. Jeg ble nummer 639 av 10097, og nummer 65 i klassen. Det hadde kanskje vært mulig å knipe etpar sekunder til, men det viktigste var likevel å ha en god følelse hele veien.

Uansett, resultatet er drøye tre minutter bedre enn på Gran Canaria for en drøy måned siden, så dette går rette veien!