Årets chubbycamp er i gang

Publisert: 26.01.2015 - kl.:17.28

Da er årets treningsleir i gang. For tredje året på rad er vi en gjeng som har reist nedover til Gran Canaria for å løpe og få litt sol på kroppen.

Det snødde da vi forlot Gardermoen, og det var sol og 21 grader da vi landet på Gran Canaria snaue 6 timer senere. Digg!

Espen og jeg hadde leid bil, en Ford Focus, og kjørte inn til Las Palmas for å hente startnummer. Gran Canaria Maraton har vokst jevnt og trutt de siste årene, så i år har de flyttet start/mål/expo litt utenfor sentrum. Som vanlig var det ikke så mange som snakket engelsk, men vi fikk nå hentet det vi skulle.

Søndag morgen var det tidlig opp for å kjøre til Las Palmas. Turen dit fra Maspalomas tar ca. 45 minutter. Litt trafikk gjorde at Espen hoppet ut av bilen og løp siste biten for å rekke oppvarming og start. 10K startet nemlig 40 minutter før hel- og halvmaraton.

Løpet mitt gikk greit. Litt trangt i starten gjorde at det ble litt knuffing. Fartsholderene løp veldig uvjevnt de første kilometerene, så de var ikke noe særlig å henge på. Jeg hadde ikke helt dagen. Leggene var blytunge og det gikk ikke lett. Jeg holdt derfor igjen litt for ikke å bli altfor ødelagt til resten av treningsuken. Resultatet ble likevel bra, 1:32:25 er det raskeste jeg har løpt her nede. Det var overskyet og ca. 19 grader, så forholdene var greie.

Med dette løpet i boks så fikk jeg også min første 100K uke på lenge. Artig!

Tilbake i Maspalomas var det duket for den sedvanlige banketten som alltid er i kjølvannet av konkurranser i utlandet. Mens vi satt der i solen på Paddy’s kom Bjørn Tore Kronen Taranger løpende forbi. Etter å ha løpt 200K på 4 dager hadde han også løpt halvmaraton og kommet inn på 1:18. Hans form for bankett var en økt nummer to, og han skulle faktisk ha enda en økt senere på kvelden!

I dag har det vært en rolig dag. Startet med en lett 9K tur i rolig tempo for å løse opp litt etter gårsdagens løp. Så ble det litt tid i solen, etterfulgt av lønsj og hvile på rommet før neste økt.

Dagens andre økt løp jeg sammen med Bengt. Turen gikk til Playa del Ingles, Vi tok stranden tilbake. Tungt å løpe 5k i sand. Men det er også god trening. Og mykt.