Hytteplanmila unnagjort, nå er det sesongpause

Publisert: 19.10.2014 - kl.:14.14

I går løp jeg Hytteplanmila. Det ble ny personlig rekord med 5 sekunder. Jeg løp i mål på tiden 40:38. Egentlig hadde jeg håpet på å komme meg under den magiske 40-grensen, men så god var jeg altså ikke igår.

Selve løpet gikk ganske greit. Jeg holdt følge med 40-ballongen og passerte 5K på 19:45. Ballongføreren hadde varslet at kilometertidene ville variere litt de første fem fordi det er der løypa er mest kupert. Men så klarte han å kløne det veldig til. Langsmed Steinssletta klarte han å trå feil og endte på hodet godt nede i grøften! Vi andre fortsatte selvfølgelig bare å løpe. Etterhvert kom han bakfra i et sykt tempo i et forsøk på å ta igjen det tapte. Da var han vanskelig å følge, så jeg måtte dessverre gi slipp.

Nå er jo første femmer’n raskere enn andre (synes jeg) og jeg ser at tempoet sank betraktelig. Det var stor forskjell på de to halvdelene med 3:57 og 4:09 per km. På oppløpet hørte jeg plutselig en stemme bak meg. “Å kom igjen nå, Christopher!”. Det var Janicke som peppet meg opp siste kneiken. Det var det dyttet jeg trengte for å spurte nok til at det ble ny personlig rekord. I fjor slo hun meg, i år klarte jeg såvidt å slå henne.

Janicke er forresten helt rå! Med både Berlin og Chicago friskt i beina perset hun likevel med 45 sekunder og løp inn på 40:43. Imponerende!

Her oppdager jeg Janicke hakk i hæl. Foto: Espen Ringom

Hytteplanmila er mer enn en rask løype. Det er vel også det løpet man treffer fleste kjentfolk også. Arrangøren sørger for gratis kaffe og Baker Narum serverer boller. En lokal bonde stiller jordet sitt til disposisjon, så det er null problem med parkering. I år hadde de 10-årsjubileum også, og det ble deltagerrekord med 1502 personer. Jeg tror de fleste løperene jeg kjenner har dette på løpskalenderen hvert år. Det er et veldig bra arrangement.

Men nå etter Hytteplanmila er det ihvertfall sesongpause for min del. Det er jo noen flere løp å delta i, men det klaffer ikke helt med øvrige planer. Nå blir det mindre løping på tid, og mere run4fun i tiden fremover. Det blir helt sikkert endel alternativ trening, så det er ikke sikkert at den totale mengden går så veldig mye ned. Vi får se.