Karlstad - 70% fornøyd

Publisert: 14.06.2014 - kl.:22.04

Det har blitt en stund siden siste blogginnlegget nå, men sånn blir det innimellom.

I dag var det Karlstad Stadslopp som sto på timeplanen. Det har vært litt kronglete oppkjøring med både overtråkk og noen hittil uidentifiserte muskelplager bak i høyre skinke. Men, sånn er det bare.

Det var mye kjentfolk som skulle løpe. Jeg hadde tatt turen med Espen og Anders. Dette var tredje gang jeg var nedover, men i fjor var jeg der bare som fotograf. Været var sånn passe, ca. 20 grader og ganske kraftig vind fra nord.

Jeg startet i pulje 1 og stilte meg opp bak 40-ballongen. De to første kilometrene løp han for fort, hhv. 3:52 og 3:55, men så jevnet det seg ut. Han slapp ballongen rett før 4K og da ble han vanskelig å følge.

Jeg lå greit an ved 5K med ca. 12 sekunder “i banken”. Ved 7K var dette redusert til minus 4 sekunder, og derfra og inn raknet det helt. Jeg har ikke helt klart for meg hvorfor, men det var nok en kombinasjon av vondt i vilja, motvind og det at jeg ble liggende litt alene. Jeg klarte heller ikke å følge de som kom bakfra.

Ved 9K så jeg at jeg i beste fall kunne klare 41 minutter, og da gikk piffen ut av meg.

Jeg løp i hvertfall 70% av løpet som planlagt, så det må jeg være fornøyd med. Jeg vet jo at utholdenheten min ikke er på topp etter et år med skader, men det kommer seg. Nå er det fokus på Berlin Maraton og all trening rettes inn mot det. Det skal bli stas!

Forresten, i dag testet jeg startnummermagneter fra løpeskjørt.no som virkelig var helt supre! Ingen grunn til å stikke hull på løpetrøyer med sikkerhetsnåler lenger. Anbefales varmt!