Kan man få nok sko?

Publisert: 12.05.2014 - kl.:21.59

Disse ubrukte skoene lå stablet vekk i skuffer og skap…

De fleste løperne jeg kjenner har en del sko i rotasjon. Ofte er det også sånn at hvis man finner en favorittsko, så hamstrer man. For min del er det Adidas Adios 1 som er det gjeveste. Etter at den modellen gikk ut av sortimentet har jeg hamstret hver gang jeg har kommet over et par.

Jeg pleier å kaste skoene når de har gått 1000 kilometer. Da er de passe slitt, og som oftest begynner et å bli hull i meshen. Konkurransesko pleier jeg å “nedgradere” til treningssko etter 500 kilometer.

Etter å ha ryddet i skohyllen har jeg nå følgende sko i rotasjon: Adios 1, Adios 2, Energy Boost, Feather 2 og Mana 7. Samtlige sko er Adidas.

I dag tenkte jeg på at jeg kanskje burde løpe litt mer sti og terreng fremover, og mente at jeg på ett eller annet tidspunkt hadde kjøpt et par Salomon Speedcross 3. En gjennomgang av skuffer og skap avdekket alle skoene på bildet (og noen til!). Så klar til å roteres inn har jeg da 3 par Adios 1, 1 par Adios 2, 1 par Adios Boost, 1 par Energy Boost og 1 par Feather 2. Av sko som ikke er Adidas har jeg: 1 par Salomon Speedcross 3, 1 par Mizuno Wave Rider 15 og 1 par New Balance RC1400.

Ja, hjemme hos oss er det jeg som breier meg i skohyllen. Jeg har 15 par løpesko. Og noen piggsko til vinterbruk. Men spørsmålet er, har jeg nok sko?