Schjongs5er'n

Publisert: 04.05.2014 - kl.:21.23

I dag løp jeg et lisensfritt løp på Hønefoss, nemlig Schjongs5er’n. Dette med at løpet er lisensfritt er en lengre historie som du enten har fått med deg (fordi det angår deg) eller så er du ikke interessert. Uansett, Frode Klevstul har skrevet litt om hvordan man kan markere avstand om lisens her.

Det er lenge siden sist jeg løp en femmer, faktisk ikke siden RYE-løpet i 2010 hvor jeg småjogget inn på 22:31. Jeg var ganske sikker på å slå den tiden i dag.

Det var mye kjentfolk der i dag og jeg endte opp med å varme opp med Espen og Ingrid. Ved start stilte vi oss i fremste pulje, altså sub 20-løpere. Jeg hadde som mål å løpe under 20 minutter i dag, men var litt spent på om det ville gå.

Starten ble hesblesende. Første kilometer gikk unna på 3:47. Det var fartsholder på 20 minutter, så jeg visste at så lenge jeg holdt meg foran ham ville det gå bra. De tre neste kilometrene gikk jevnt i ca. 4-blank tempo. Siste kilometer, på sti, økte jeg litt for å være sikker på å komme under 20 minutter. Og det gikk! Det ble ny PB på 19:53, en forbedring på 2:38 fra 2010.