Gratiskilometer XII

Publisert: 01.05.2014 - kl.:18.34

Bildet er tatt av Espen Ringom

Det har blitt en liten stund siden sist blogginnlegg, men sånn er det. Ting går av og til i rykkk og napp.

I dag var vi 45 stykker og to hunder som løp Gratiskilometer XII fra Stryken til Hammeren. Dette er tredje året vi tar denne turen, så fra nå av må det jo kunne kalles en tradisjon.

Toget stopper egentlig ikke på Stryken etter 27. april, men det går heldigvis an å bestille (og betale for) et ekstraordinært stopp. Av de som stilte var mange gamle travere, og noen som var førstereis. I tillegg var det også flere som egentlig ikke kjente så mange andre, men det fikk de god anledning til å gjøre noe med i løpet av de 33 kilometrene det er til Hammeren.

Værgudene spilte på lag med oss i dag og serverte medvind, passe temperatur og knall blå himmel. Det var nok noen som hadde kledt seg litt for godt, men det gikk seg til.

Som vanlig ble feltet ganske spredt. Det er jo forskjellig tempo på alle som løper her, og det er greit. Poenget er å finne seg en gruppe som løper passe fort, og så la skravla gå. Da går tiden fort og kilometrene oppleves som “gratis”. Jeg vet om flere som ikke har kjent en sjel fra før og som nå har stort kontaktnett innen løpemiljøet.

Høydepunktet er selvfølgelig bollestopp på Bjørnholt. Vi hadde varslet at vi kom, så de hadde bakst nok til alle.

Baksten på Bjørnholt

Etter at man hadde pauset på Bjørnholt fortsatte turen de siste 9 kilometrene. Noen løp rett ned til Hammeren, andre til Sognsvann. Det var tilogmed noen som løp ned til St. Hanshaugen.

Alle var enige om at det hadde vært en fin tur! Espen har lagt ut mange bilder fra turen på hjemmesiden til komfortsona.no