VM i København

Publisert: 30.03.2014 - kl.:23.14

I går løp jeg VM i halvmaraton i København sammen med 27082 andre. Jeg slo de fleste av dem! Det var veldig fine forhold i går. Fin temperatur, sol og lite vind. I tillegg sto det publikummere og heiet langs hele løypa. Da blir det topp stemning.

Jeg har jo hatt en litt trøblete oppkjøring til denne sesongen, og de to første løpene i år har heller ikke gått særlig bra, så da var det ekstra godt at det fungerte så bra som det gjorde i København.

Jeg startet i fremste pulje sammen med bl.a. Bengt. Første pulje var stor, så jeg var på forhånd bekymret for at det skulle bli trangt i starten, men det var ikke noe problem. De to første 5K’ene gikk jevnt før tempoet dabbet litt på de neste. Da var jeg nøye med å fokusere på teknikk og steg og bare ta én og én kilometer av gangen. Ved 18K begynte det å bli tungt, men jeg klarte likevel å øke farten. Ca. 100m før mål kom Bengt bakfra og bød opp til spurtduell! Dessverre klarte jeg ikke å henge på og måtte se meg slått av ham med 5 sekunder i mål. Jaja.. :)

Mine resultater fra løpet

Jeg er veldig fornøyd med at jeg hadde en god løpsopplevelse og at jeg ikke ble plaget underveis av skadene. Dessuten var det utrolig deilig å føle at det “løsnet” litt og at jeg løp sub 90 igjen. Da aner jeg håp om at dette kan bli en mer normal sesong enn den i fjor.