Nedtur i Haag

Publisert: 10.03.2014 - kl.:21.21

Foto: Espen Ringom

Haag ble en real nedtur i år. Selv om jeg ikke hadde optimal oppladning på grunn av en kranglete legg, så hadde jeg ikke ventet å ende drøyt 8 minutter bak tiden i fjor! Varmen får ta litt av skylden, men hovedårsaken er at jeg ikke er i god nok form.

Selv med kranglete oppladning så var jeg optimist før løpet. Leggen kjentes grei, og fordi jeg ikke hadde løpt på 14 dager så hadde lysken også fått bra med hvile. Før løpet hadde jeg en positiv spenning i kroppen som følge av adrenalinet, og jeg hadde virkelig troen på at jeg skulle klare å levere et sub90-løp.

De første 5K gikk løpet som forventet, og frem til 8K føltes det lett å løpe. Men så sa det stopp! Derfra og til mål økte bare kilometertidene, og etter 13K sluttet jeg helt å se på klokken. Da var det bare tungt, og på ingen måte morsomt lenger.

Det ble veldig varmt underveis. Jeg vil tippe det var en 17-18 grader i skyggen, og i tillegg var det blå himmel og sol. Det viste seg etterpå at de aller fleste gjorde et dårligere løp enn forventet, men det er bare en mager trøst.

Jeg holdt lenger enn da jeg løp Gran Canaria Halvmaraton for en måned siden, men jeg holdt på ingen måte hele distansen. Jeg har rett og slett ikke fått nok mengdetrening, og det skyldes primært lysken som gjør at jeg ikke kan trene så mye jeg vil. Det er veldig irriterende, men jeg håper det skal gå bedre i VM i København om snaue tre uker.