Snart er løpecampen over for i år

Publisert: 31.01.2014 - kl.:17.01

Espen og Trond tar en pust i bakken

Det er siste dag her på Gran Canaria. I morgen er det hjem til kulde og sne. Da er det jo passende å forsøke å oppsummere litt.

Jeg har løpt ca. 100 kilometer her nede. Det er akkurat halvparten av hva jeg løp i fjor, men likevel omtrent det jeg hadde forventet i år. Vi hadde vel, i år igjen, egentlig sett for oss flere løpeutflukter enn bare den ene til Puerto Mogan. Men det er jo så fint å løpe rett ut fra hotellet. Her i nærområdet kan man løpe både på asfalt, grus og sand. Det er relativt flatt også.

Min egen innsats i Gran Canaria Halvmaraton var skuffende. Jeg gikk veldig tom for damp etter bare 5K, så derfra og inn var det bare en blytung joggetur. 1:39:10 var langt unna både pers og forventninger forøvrig. Forhåpentligvis går det bedre i neste løp i Haag 9. mars. Trond derimot ble beste nordmann på 54. plass totalt, med tiden 1:22:45. Det var et godt stykke unna hans pers, men det viser jo at han har klart å bevare endel form gjennom vinteren. Espen var syk og brøt.

Været har vært veldig bra. Temperaturen har ligget på 21-22 grader hver dag. De to første dagene var det litt vind midt på dagen, og vi har også hatt to ettermiddager ned noe skyer. Ellers har det vært blå himmel. Og ja, jeg har blitt solbrent.

Stedet vi bor på heter Cay Beach og ligger i Meloneras. Her har man egentlig alt man trenger, og det finnes vel de som snaut nok setter foten utenfor resorten. Hvis man gjør det er det bare 300m ned til sjøen og strandpromenaden. I år har internett fungert greit, men det er ikke lett å laste OPP ting. Da går det så tregt innimellom at det timer ut.

Jeg har brukt bassenget her mer i år. Det største bassenget her er 25 meter så det er lett å få svømt de vanlige tusingene. Temperaturen i bassenget er nok noe lavere enn det jeg er vant til, men fortsatt behagelig.

Vi har vel spist på akkurat de samme spisestedene som i fjor, med flest besøk på Ciao Ciao og Grand Italia. God mat begge steder. Hvis man ikke ønsker lokal industripils (Tropical) så er det stort sett hveteøl man får servert, enten Paulaner eller Erdinger. For min del har det da gått i Erdinger Dunkel.

Programmet her nede har ellers vært veldig uformelt. Vi har møttes til felles løpeøkter om morgenen, og stort sett har det vært samlet lunch og middag. Noen har hengt ute og sett fotball, andre har tatt tidlig kveld. Veldig greit at alle kan gjøre det de har mest lyst til.

Så oppsummert så har det vært en fin tur i år også. Det er slett ikke usannsynlig at samme gjengen reiser ned neste år også. Det vil tiden vise.