Løpecamp på Gran Canaria 2014

Publisert: 28.01.2014 - kl.:15.45

Espen og Trond i fjellene ovenfor Puerto Mogan

I år igjen er vi en gjeng som har reist til Gran Canaria for å løpe en ukes tid. Dette er andre gang for min del.

I år som i fjor så startet vi med å løpe Gran Canaria Halvmaraton. Det var nok flere enn jeg som var spent på hvordan det skulle gå, for alle vi som skulle delta har vært realt forkjølet de siste ukene. Og for å oppsummere kort, Trond ble beste nordmann på 54. plass med tiden 1:22:45. Jeg skjønte underveis at dette ikke funket og tok det derfor som en joggetur. Kom i mål på 1:39:10, eller ca. 12 minutter bak pers. Espen skjønte allerede etter 1K at dette ikke var lurt og brøt derfor ved 8K omtrent. Så for noen var dette stas, men egentlig var det bare et løp å glemme så fort som mulig.

Vi har hatt flaks med været. Så langt har det vært 21-22 grader i skyggen og blå himmel. Jeg har selvfølgelig klart å bli solbrent. Sånn er det, man glemmer jo så fort..

Ifjor ble denne løpecampen en monsteruke med 200K på 6 dager. Sånn blir det ikke i år. Jeg har tenkt som så at det holder med ca. 20K per dag, enten på én eller to økter. Og så har jeg også planlagt en hviledag. Den kommer i morgen (onsdag). Det er viktig å ikke overdrive med tanke på den belastningsskaden jeg forsøker å bli kvitt.

Espen har vel tenkt å løpe omtrent det samme som jeg, mens Trond nok sikter seg inn på ca. 200K. Det er bare 3 av oss som skal løpe “mye”, mens de 3 andre legger opp til en tur annenhver dag eller så.

Vi har leid bil så vi kommer oss litt rundt også. I dag var vi tidlig oppe og dro til Puerto Mogan. Der løp vi opp i fjellene. Underlaget var en blanding av grusvei og sti. Det startet med 8K motbakke, så det var tungt nok. Heldigvis løp vi mye i skyggen så temperaturen var grei. Etterpå spiste vi lunch nede i byen der.

Gran Canaria er veldig godt egnet for løping. Det er massevis av strandpromenader, parker og fjell rundt. Her på hotellet er det også en kar fra SK Rye (de er jo overalt!) som sykler. Massevis av syklister her.

Det er også flere basseng her på resorten, så da blir det også litt svømming. I morgen, på hviledagen, har jeg planer om å få tatt noen lengder i bassenget.