Pre-race i Boston

Publisert: 13.04.2013 - kl.:21.00

Boston Maraton nærmer seg med stormskritt, og det begynner virkelig å krible i magen!

Vi reiste fra Gardermoen fredag kl. 14:45. Første del av turen gikk til Reykjavik med IcelandAir. Etter ca. halvannen times venting fløy vi videre til Boston med samme fly. Flytiden på det strekket var ca. 5:30, så det var ikke så altfor ille. Vel fremme på Logan International brukte vi 40 minutter på å komme oss gjennom passkontrollen. Alt i alt gikk det greit, og etter bare litt kløning kom vi oss på t-banen inn til Boston. Forøvrig var det mange løpere på det flyet og jeg tror jeg gjenkjente minst en person fra forumet på jogg.se

Vel fremme på hotellet endte vi opp med en sandwich fra 7-Eleven tvers over gaten og så rett i seng. Da var kl. 22:30 lokal tid, og 04:30 i mitt hode.

Det første som skjedde lørdag morgen var å få hentet ut startnummeret. Vi fant ganske greit frem til Hynes Convention Center og Expo’n der. Dette er DIGERT! Selv Expo’n i Berlin er liten sammenlignet med dette. Og, som Espen kommenterte i sin racerapport ifjor, alle er veldig entusiastiske og alt er “awesome”. Adidas er hovedsponsor, og årets merchandise er blått og gult. Det ser ut som om halve Sverige er i byen :) Jeg kjøpte den offisielle overtrekksjakken og noen t-skjorter. Og ikke minst, et par av den nye Adidas Energy Boost! Inne på expo’n viste de også video fra løypa. Man fikk se det i fort-film sammen med en høydeprofil. Det er fire kneiker fra 25-35K, ellers er det flatt eller nedover.

Etter lunch var det på tide å rekognosere litt. Med de nye Energy Boost’ene på bena løp jeg rolig avgårde for å finne ut hvor vi skal gå på bussene tidlig mandag morgen. Det er kun snaue 2K unna, så det burde gå greit. De nye skoene er veldig myke å løpe på. Usikker på om jeg vil bruke de i konkurranse, men til trening er de supre. Det murret litt i lysken, men jeg tror den skal holde.

Treningsturen ble etterfulgt av litt sightseeing i Boston. Vi beveget oss til det italienske området downtown og fylte på med litt pasta. Nå er klokken 20:30 lokal tid, og jeg glipper med øynene..

Det er definitivt ikke noe hetebølge her som i fjor. Temperaturen er 5-8 grader med et litt surt drag i luften. Heldigvis er det spådd litt bedre til mandag.

Løpet på mandag kan følges live på nettet. Første bølge (hvor jeg starter) er i gang kl. 10:00 lokal tid noe som tilsvarer kl. 16 hjemme.