Nedtrapping før Boston

Publisert: 09.04.2013 - kl.:21.00

Denne og forrige uke er nedtrapping før Boston Maraton som jo skjer allerede på mandag. Det betyr at det ikke blir så mye løping som vanlig. Og det er kjedelig, men litt godt også. Bortsett fra at jeg løp Drammen Påskemaraton (halv) så ble det bare en ordentlig økt forrige uke. Det var en langtur sammen med Espen fra Skillebekk til Jernbanetorget. Espen har lagt ut bilder fra den turen.

Så langt denne uken har det bare blitt litt svømming og den vanlige motivasjonsøkten foran et løp, bestående av 3×2000m pluss 2×1000m langs Frognerkilen. Sist jeg løp den, før Halvmaraton i Haag endte det med pers. Hvordan går det i Boston tro?

Foruten å løpe inn nye sko som skal brukes i Boston så har jeg også vært ute og kjøpt mer Squeezy Gel. Det smaker kjetting, men gjør underverker på langturer. De røde inneholder koffein i tillegg til masse sukker.

Det er ikke bare jeg som skal løpe til helgen. I Boston stiller også Ingulf N. og Janicke opp. Vi prøver å få til en liten bankett etter løpet. Det er også en hel haug som skal løpe Rotterdam Maraton på søndag. Det var der jeg debuterte på maratondistansen i 2011. Jeg sprakk som en ballong på 32K, og kunne ikke gå normalt på flere dager etterpå. Men likevel tok det bare en ukes tid før jeg meldte meg på mitt neste maraton..

Turid var selvfølgelig med til Rotterdam og fikk festet (såvidt) følgende scene, finger inkludert, på film…

Hva kan jeg si? Det var vondt! Ikke klarte jeg å snakke sammenhengende, ikke klarte jeg å brøle noe fornuftig, og det var såvidt det gikk fremover. Etter å ha krysset målstreken brukte jeg nesten en time på å bevege meg 400m ut av målområdet.

Jaja, jeg satser på at det ikke blir sånn i Boston.

Oppdatert: Jeg sjekket opp tidene mine fra 2011 og ser at jeg brukte 16 minutter fra 40K og inn!. Stiv ja… :)

Uken oppsummert
  • 67K løping fordelt på 4 økter, inkl. halvmaraton i Drammen