Bitene faller på plass

Publisert: 18.03.2013 - kl.:20.40

Uken som var ble litt roligere enn planlagt. Det ble hele 3 løpefri dager, og det er uvant kost! I helgen hadde jeg lite overskudd, og lørdagens gratiskilometer føltes alt annet enn gratis! Nå pleier jo uken etter et race å være litt tafatt for min del, så det er vel ingen grunn til bekymring.

Ellers var det flere ting som ble avklart i uken som gikk. Startpuljer i både Boston Maraton og Chicago Maraton ble klare. I Boston starter jeg i pulje 1/7, dvs. et stykke bak i første bølge. Cut-off for bølge 1 er 3:18:44, så jeg får mange på mitt nivå å løpe sammen med. Og nå er det jammen ikke lenge til Boston!

I Chicago har jeg blitt plassert i Corral A. Der må man løpe raskere enn 3:10:59 for å få plass. Og det har jeg jo gjort!

Espen har en teori om at for å løpe sub 3:00 på maraton så må man løpe sub 1:25 på halv. Og han har muligens et poeng, etter en kort rundspørring blant noen utvalgte kjente så kjenner vi bare til 2stk som ikke hadde vært under 1:25 før de løp sub 3:00. Så da må det leveres enten i Göteborgsvarvet, Drammen eller Oslo.

Opplegget fremover er nå å få på litt mengde frem til midten av påsken. Derfra og ut trapper jeg ned, og skal også forsøke å få løpt noen økter i utforbakke. Det er visst all nedoverbakkeløpingen som knekker folk i Boston.

Jeg fikk også testet svømmefunksjonen i Garmin-klokken. Den får ikke med seg alle vendingene, og jeg skjønner ikke helt hvorfor, men artig å få nøyaktig tid på øktene.

Uken oppsummert
  • 91K fordelt på 5 økter
  • 2 svømmeøkter, 2050m