CPC Loop den Haag - et knalløp!

Publisert: 11.03.2013 - kl.:21.30

Denne helgen har jeg vært i Haag og løpt CPC Loop den Haag, et halvmaraton med PB-garanti! Dette er andre gang jeg er nedover og løper her, og i år gikk det enda bedre enn i fjor.

Det er mye kjentfolk som reiser ned, bl.a. Espen, Bengt, Gunnar, Peer, Johan, Rune Kenneth og Mike. Og det er lett å skjønne hvorfor. Løypa er flat og lettløpt, og løpet er bra arrangert. Eneste jokeren i år var været. Yr.no kunne melde både regn, snø, etpar plussgrader og vind opp mot 9 m/s. Det var i kontrast til fjoråret hvor vi hadde sol og 9-10 grader.

Uansett, denne turen startet lørdag. Vi var spredd rundt på forskjellige fly, men kl. 18 møttes vi i resepsjonen på hotellet og dro 11 stk avgårde for tradisjonelt pastaparty på A Roma. Vi var der i fjor også. Det ble mye løpeprat som vanlig, men det er jo halve moroa.

På søndagen viste det seg at været var langt bedre enn fryktet. Det var kaldt, men det blåste ikke så mye. Litt snø i luften, men regnet hadde gitt seg og det tørket opp utover dagen. Starten går så sent som kl. 14:30, så man har god anledning til å sitte og kjenne litt på nervene..

Jeg stilte meg opp ganske langt frem i gruppe A. Planen var å fokusere på å løpe jevnt, men hele tiden presse slik at det ikke ble for komfortabelt. Det var litt mølje de første 300m, men deretter var det greit. Kilometerskiltene sto der de skulle, med et hederlig unntak av 12K som sto på ca. 11,5K! Jeg drakk litt på 10K og 14K, men det tror jeg egentlig at var unødvendig. Vi fikk litt motvind etpar kilometer fra 15-17K, og det var det eneste jeg kjente av vinden.

Jeg startet langspurten litt sent. Jeg ser av tiden mine at jeg nok hadde noe mer å gå på. Da jeg passerte fruen som fotograferte ved 20K så ropte jeg “Dette går lett!”, så da hadde jeg vel ikke tatt ut alt. Jeg kom i mål på 1:27:18, en forbedring av PB med 1:16 (Holmestrand 2012).

Etter løpet var det tid for den tradisjonelle banketten på Muziekcafe Paraplu, men derfra er det strengt tatt både referat- og fotoforbud.