Veien videre frem til Chicago Maraton

Publisert: 2013-07-30 - kl.: 12:28

Oppkjøringen mot årets største mål, å løpe sub 3:00 i Chicago Maraton, har blitt annerledes enn jeg hadde sett for meg. Det som startet med en liten lyskestrekk i januar har utviklet seg til en litt mer omfattende belastningsskade i høyre lår/lysk.


Kanskje ikke akkurat denne veien jeg skal følge, men..

Etter å ha løpt Boston Maraton forsøkte jeg å hvile meg i form. Det fungerte til en viss grad, men etter Göteborgsvarvet har det dessverre vært full stans i løpingen. Det var nok den berømte dråpen som fikk begeret til å flyte over, og siden da har jeg kun løpt 7.5K.

Jeg trodde lenge lyskeproblemet var rent muskulært, og at det ville gå over med hvile og massasje. Men da jeg ikke var bedre etter 6 uker hvile tok jeg kontakt med NIMI. Etter en grundig utredning der, inkludert MR av bekkenet hos Curato, så er diagnosen at jeg har en stressreaksjon i skjelettet der adductor longus fester øverst i lysken. Det er snakk om forstadiet til et tretthetsbrudd!

En del av behandlingen og treningen så langt har dessverre vært med på å stresse denne skaden. All aktivitet som som gjør at muskelen står og drar i festet sitt er med på å utsette rehabiliteringen. Hadde skaden vært rent muskulær ville nok ikke massasje og trening vært skadelig på samme måte. Men sånn er det når man sitter med fasiten etterpå.

Heldigvis så mener både legen og manuellteraputen hos NIMI at jeg skal være i stand til å løpe i Chicago 13. oktober!

NIMI har jeg fått et styrketreningsprogram for kjernemuskulaturen. Dette skal jeg trene 2 ganger om dagen. Jeg kan gjerne gjøre andre ting også så lenge jeg ikke kjenner det i lysken. Enn så lenge betyr det at svømming og løping er ut, mens sykling går bra. Jeg håper jeg kan begynne å løpe igjen om en ukes tid, altså tidlig i august.

Jeg må bygge meg opp gradvis så det blir nok ikke så mye mengde eller intervaller som jeg ellers ville lagt inn i denne oppkjøringen. Det vil nok også bli endel sykling i tillegg til løpingen.

Første målet er å løpe 10K søndag 8. september i Drammen i forbindelse med 2XU Drammen Halvmaraton. Deretter skal jeg løpe 21.1K under Oslo Maraton 21. september. Forutsatt at begge disse løpene går greit så starter jeg i Chicago Maraton 13. oktober.

Det er nok mest realistisk ikke å forvente å sette ny rekord på hverken av disse distansene i år, så fokuset får være å gjøre et så godt løp som mulig. Jeg synes forøvrig Frode skrev et bra innlegg om det her.

Uansett, det er bare 75 dager igjen til startskuddet går i Chicago. Jeg håper jeg stiller på startstreken der og løper det beste jeg kan den dagen, og så går det som det går!