100 dager til Chicago Maraton

Publisert: 2013-07-05 - kl.: 12:55

I dag begynner oppkjøringen til Chicago Maraton. Om 100 dager skal jeg passere målstreken, se på klokken og glise bredt fordi jeg klarte det på sub 3! Det er sesongens store mål.

Nå blir nok veien frem dit litt mer kronglete enn planlagt. Jeg er foreløpig ikke løpbar, så det blir alternativ trening med sykkel i noen uker til før jeg begynner å løpe igjen. Denne uken har jeg vært hos NIMI og fått et tilpasset styrkeprogram. Både legen og fysioterapeuten var optimistiske med tanke på Chicago, så da satser jeg på at de har rett.


Utdrag av styrkeprogrammet jeg skal følge. Får et nytt om to uker

Jeg har ikke laget en detaljert treningsplan enda, for den avhenger av hvor raskt jeg blir løpbar igjen, men den kommer! De neste tre ukene har jeg ferie, så da er det gode muligheter for trening. Jeg satser på å få til flere langturer med sykkelen, og så skal jeg også få padlet en del. I tillegg har jeg dette styrkeprogrammet fra NIMI som jeg skal gjennom nesten daglig.

Når jeg kan løpe igjen så skal det bare være korte turer i starten, og så skal jeg bruke tid på å øke lengde og intensitet. Jeg håper jeg kan være med på de vanlige fellestreningene med SK Vidar fra midten av august omtrent. Det blir nok noen konkurranser også, antagelig halvmaraton i Drammen 7. september og Oslo Maraton (halv) 21. september. Det blir helt sikkert en del SRM også.

Siste uke av august starter jeg på den sedvanlige høstrunden med hvite uker. Da er det fokus på kosthold, søvn, trening og resitusjon. Erfaringsmessig gir det meg det lille ekstra jeg trenger for å peppe meg opp til løpet som er 13. oktober.

Nu kör vi!