På to hjul i svingene

Publisert: 2013-06-02 - kl.: 14:30

Det tar tid å bli ordentlig løpbar etter dette skadetullet. For at formen ikke skal forfalle helt så har jeg anskaffet en sykkel. Det er nemlig ikke så belastende for lysken å tråkke på disse pedalene som det er å løpe.

Greit nok, fredag rett før lunch stilte jeg opp på Oslo Sportslager. I følge kjentfolk så er det stedet å kjøpe sykkel. Og det skal de ha, de har absolutt hyggelige og hjelpsomme. Og flinke til å selge!

Sykkelen de mente jeg trengte, en Everest Attitude 2012, var på tilbud. Men man trenger jo mye mer enn bare en sykkel! Tre kvartér senere hadde jeg fått sykkel, pedaler, skjermer, sko, shorts, jakke, hansker og hjelm. Til gjengjeld hadde de fått nok penger til å dekke utenlandsgjelden til ett middels stort u-land!


Hvordan i svarte helv… funker disse klikkpedal-greiene?

Første ordentlige tur ble unnagjort lørdag. Litt spent på hvordan dette med klikk-pedaler funket, og ikke minst hvordan man skulle få løs foten ved stans. Nå viste dette seg å ikke være så altfor vanskelig, men jeg betegner det fortsatt som flaks når skoen faktisk fester til pedalen. Turen ble på 35K i variert terreng og underlag. Og det beste av alt, kjente nesten ingenting i hverken hofte eller lysk!

I dag, søndag, kjente jeg helt tydelig i baken at jeg hadde syklet igår. Det ble en kort tur mellom regnbygene, stort sett stående. Jeg satser på at det blir bedre etterhvert.

Jeg har på ingen måte gitt opp løpingen, men i noen uker fremover vil det nå bli mest sykling før jeg igjen kan begynne å løpe. Jeg håper dette skal bidra til at jeg får en normal høstsesong uten skader.

Uken oppsummert
  • 53K sykkel fordelt på 2 økter
  • 1 svømmeøkt, 1000m