Gratiskilometer V

Publisert: 2013-05-01 - kl.: 16:15

På planen i dag sto Gratiskilometer V, en sosial løpetur fra Stryken til Hammeren. Det er nesten samme turen vi hadde 1. mai i fjor, men i år hadde vi med en kjentmann for å unngå å løpe feil. I fjor var vi en gjeng som endte opp med å løpe 7K på snø og i stedetfor langs grus.

Vel ombord på Gjøvikbanen kunne konduktøren fortelle at de egentlig ikke stoppet på Stryken lenger! Det var det visst slutt på 28. april. Men, siden enkelte av oss hadde fått kjøpt billett via NSB-app’en, og fordi vi var så mange så tok de en ekstra stopp for oss. Bra service av NSB!

Vel fremme på Stryken stasjon ramlet det ut 39 løpetryner og 3 hunder. Alle var topp motivert. Litt forskjellig påkledning i dag. Mike og jeg var de to eneste som var rutinerte nok til å stille i kort-kort. Resten hadde forskjellige varianter av langt, med og uten ull(!) under og en hel del hadde også hansker. Jeg tipper de ble gode og varme..

Med så mange løpere tok det ikke lang tid før gruppen hadde delt seg i en fortropp og en baktropp. Jeg la meg i baktroppen sammen med bl.a. Vemund, Espen, Tim, Thomas, Rune Kenneth og linselusene Marit og Therese. Praten gikk livlig. Som Therese sa, det er ingen som det er så lett å bli kjent med som løpere! Sosial gjeng med andre ord.

Etterhvert var det samling på Bjørnholt. Damen der ble litt stresset da det ramlet inn 39 stk som alle ville ha skoleboller. Tror vi tok henne litt på sengen der. Selv om Jard hadde sendt en epost i forkant og varslet så holdt visst ikke det. Man måtte ringe, mente hun. Skulle tro de var fornøyd med hver krone de hadde i omsetning, men tydligvis ikke. Jaja..

Det var vondt å komme i gang igjen de siste 8 kilometrene ned til Hammeren. For min egen del så stivnet jeg veldig i hofta på høyre side. Gødt fornøyd med at jeg hadde bilen stående der. Det var noen som løp ut til Brekke, andre løp over Ullevålseter til Sognsvann og en hel bøling stilte seg opp for å ta bussen ut fra Hammeren, blant annet Janicke.

Som vanlig var det veldig trivelig. Fint vær og fine folk. For min egen del er jeg fornøyd at kroppen fungerte såpass bra som den gjorde. Hadde bare moderate smerter i magen, og lysk/hofte ble ikke verre enn forventet.

Nå skal det bli godt å slappe av resten av denne 1. mai! Det ble ikke så mange bilder denne gangen. Jeg har nok svettet litt på linsen, for mange av bildene ble uklare. Pytt! Det blir helt sikkert bedre bilder på Gratiskilometer VI som er planlagt 26. mai. Følg Gratiskilometer på Facebook for fler detaljer.