Løping i Central Park

Publisert: 2013-04-20 - kl.: 12:30

Midt på Manhattan ligger Central Park. Foruten å være en grønn lunge for både to- og firbente (mye ekorn her!), så egner den seg veldig godt til løping. På de få bilveiene som snor seg mellom grøntarealene så er det i tillegg til sykkelsti også en egen løpesti. Det er også en bred grusvei, Bridle Path, som er forbeholdt ridende og løpende. Hestene har visstnok forkjørsrett!

Det er mange som benytter parken for rekreasjon. Mange løper, enda flere går tur og en hel del sykler. (Hvis noen kan bekrefte at Sting bor i New York så skal jeg påstå at det var han som passerte meg på sykkel i dag). I dag var det en form for organisert trening der. Det var flere i flokk og følge som ble ledet av noen i jakker med påskriften “Running Coach”. Tempoet var moderat, så dette er tydligvis ment å være for alle.

Terrenget er lett kupert. Ikke voldsomt hverken opp eller ned, men nok til at man får god variasjon. Man kan enten løpe rundt parken eller på kryss og tvers på de små stiene. Det virker som om de fleste foretrekker å løpe enten Bridal Path eller på asfalten. Det er et vann-reservoar midt i parken og flere så ut til å løpe intervaller rundt dette. Det går en flat asfaltløype rundt.

Jeg har løpt her tre morgener og er veldig imponert over parken. En full runde blir ca. 10K, men man kan både løpe kortere, eller ta en runde til. Det er så mange andre som løper at det er lett å finne noen å henge seg på. Man behøver heller ikke å være kjent i parken, det er bare å følge de andre løperne. Forøvrig, kontorene til New York Road Runners ligger rett ved parken. Sikkert ikke tilfeldig :)

Så, hvis du skal til New York så husk endelig på å ta med løpesko! Alternativt stikker du innom en av sportsbutikkene her og kjøper nye sko til halve prisen av hjemme…

Uken oppsummert
  • 66K på 4 økter, inkludert Boston Maraton