Gratiskilometer IV

Publisert: 2013-03-16 - kl.: 17:55

Det var litt færre som møtte opp i dag, jeg tror vi var 22 stk. Vi kan helt sikkert skylde litt på været. For kun kort tid siden var det vår, og så kom all den sneen her..

En av de som stilte hadde med seg en Engelsk Setter. Den sprang hit og hit, litt sånn som Espen pleier å gjøre når han tar bilder. Tipper den sover godt resten av dagen, for den løp sikkert dobbelt så langt som oss andre.

På grunn av føret la vi opp til å løpe samme runde som de to foregående gangene. Som Espen sier: “De er opptatt med å skravle hele tiden og merker uansett ikke hvor de løper”, og det er jo et poeng. Det var fint langs Frognerkilen, og bare litt mer sne ute på Fornebu.

Jeg prøvde å holde farten litt nede i dag, men tempoet justerte seg litt etterhvert. Tipper vi lå på omtrent 5:30. Denne gangen hadde vi med oss de fleste tilbake. Det hjalp nok også litt at alle kjente ruten, så da kunne man strekke feltet litt.

Nå står påsken for døren, og etter det er det et par helger med løp, så da er det litt uklart når Gratiskilometer V blir, men den kommer!

Gratiskilometer IV

CPC Loop den Haag - et knalløp!

Publisert: 2013-03-11 - kl.: 22:30

Denne helgen har jeg vært i Haag og løpt CPC Loop den Haag, et halvmaraton med PB-garanti! Dette er andre gang jeg er nedover og løper her, og i år gikk det enda bedre enn i fjor.

Det er mye kjentfolk som reiser ned, bl.a. Espen, Bengt, Gunnar, Peer, Johan, Rune Kenneth og Mike. Og det er lett å skjønne hvorfor. Løypa er flat og lettløpt, og løpet er bra arrangert. Eneste jokeren i år var været. Yr.no kunne melde både regn, snø, etpar plussgrader og vind opp mot 9 m/s. Det var i kontrast til fjoråret hvor vi hadde sol og 9-10 grader.

Uansett, denne turen startet lørdag. Vi var spredd rundt på forskjellige fly, men kl. 18 møttes vi i resepsjonen på hotellet og dro 11 stk avgårde for tradisjonelt pastaparty på A Roma. Vi var der i fjor også. Det ble mye løpeprat som vanlig, men det er jo halve moroa.

På søndagen viste det seg at været var langt bedre enn fryktet. Det var kaldt, men det blåste ikke så mye. Litt snø i luften, men regnet hadde gitt seg og det tørket opp utover dagen. Starten går så sent som kl. 14:30, så man har god anledning til å sitte og kjenne litt på nervene..

Jeg stilte meg opp ganske langt frem i gruppe A. Planen var å fokusere på å løpe jevnt, men hele tiden presse slik at det ikke ble for komfortabelt. Det var litt mølje de første 300m, men deretter var det greit. Kilometerskiltene sto der de skulle, med et hederlig unntak av 12K som sto på ca. 11,5K! Jeg drakk litt på 10K og 14K, men det tror jeg egentlig at var unødvendig. Vi fikk litt motvind etpar kilometer fra 15-17K, og det var det eneste jeg kjente av vinden.

Jeg startet langspurten litt sent. Jeg ser av tiden mine at jeg nok hadde noe mer å gå på. Da jeg passerte fruen som fotograferte ved 20K så ropte jeg “Dette går lett!”, så da hadde jeg vel ikke tatt ut alt. Jeg kom i mål på 1:27:18, en forbedring av PB med 1:16 (Holmestrand 2012).

Etter løpet var det tid for den tradisjonelle banketten på Muziekcafe Paraplu, men derfra er det strengt tatt både referat- og fotoforbud.

CPC Loop den Haag - et knalløp!

Da er monsteruken over!

Publisert: 2013-03-03 - kl.: 14:35

Da er endelig monsteruken over! Det ble tilslutt 181.26K fordelt på 11 økter. Med unntak av torsdag løp jeg til og fra jobb. Et par dager avtalte jeg å møte Espen slik at vi løp ettermiddagsøkten sammen. Det hjalp, for det kan bli litt kjedelig å løpe så langt alene.

Etter å ha løpt i halvmørket tirsdag kveld ble jeg lei av ikke å se displayet på pulsklokken, så da ble det en ny med større tall og mere lys. Valget falt på en Garmin Forerunner XT910. Er fornøyd så langt, det skal bli moro å teste den på svømming neste uke.

Jeg var ikke spesielt motivert for dagens økt. Bena var tunge, kroppen var tung, og det var tungt å komme i gang. Ute ved Veritas så jeg at det var mange på isen så da løp jeg på isen inn til Sandvika. De fleste spaserte, men noen gikk på ski og en kitet.

På tampen av turen var humør og blodsukker faretruende lavt, så da ble det et bollestopp hos Baker Hansen på Bekkestua. Jeg synes skolebrødet var litt tørt, så det var sikkert bakt enten fredag eller kanskje igår, men du verden så godt det gjorde med litt sukker i systemet!

I går var det også Gratiskilometer III i regi av Komfortsona IL. Nok en gang var det deltakerrekord med hele 41 stykker! Det er imponerende mange! Det ble nok litt spredning på feltet, for det er dessverre ikke så lett å holde en fart som passer alle. Vi løp samme runde som sist fordi det er litt slushete og mye is rundt forbi som følge av vårværet, satser på at det er flere bare veier til neste tur. Du kan se flere bilder på bloggen til Espen

Uken oppsummert
  • 181K fordelt på 11 økter
  • 1 svømmeøkt, 1000m
Da er monsteruken over!

Litt stæsj og en ny gadget

Publisert: 2013-02-27 - kl.: 22:08

Det er alltid stas med litt nytt stæsj! I dag kom skoene jeg hadde bestilt fra wiggle.co.uk og ikke minst ble det en ny pulsklokke. Hittil har jeg alltid brukt pulsklokker fra Polar, men nå ble det en Garmin Forerunner XT910.

Da jeg var ute og løp i går så var det bare å innse at displayet på min Polar RS800 både er for lite og for mørkt. Jeg er såpass voksen blitt at det stadig kreves mer lys for å se ting. Dessuten gikk GPSen tom for strøm. Igjen. Garminklokken har stort display, kraftig lys og den vibrerer i stedet for å pipe som en mus når den vil noe.

Da er det godt å ha Löplabbet rett i nærheten. Med 15% rabatt fra Kondis og ytterligere 10% fordi jeg betalte med MasterCard fra DNB så ble det en fornuftig pris. Klokken er i hvertfall verdt prisen! Og for meg som svømmer også så er det kjekt at den også kan brukes i vannet og hjelpe til å telle lengder.

Dette er dagens gruppebilde. Et par Adidas Mana 7 Back/Silver, et par Adidas Adios 2 Yellow/Black og en Garmin Forerunner XT910. Jeg fikk litt pepper hjemme for skoene, for nå står det en stabel med 8(!) par sko (i skoeskene sine) som venter på å bli tatt inn i rotasjon. Jeg blir nok tilgitt etterhvert.. :)

Litt stæsj og en ny gadget

Påmeldt Chicago Maraton 2013

Publisert: 2013-02-24 - kl.: 21:35

Tirsdag denne uken åpnet påmeldingen til Chicago Maraton, og jeg med flere satt klare. Det tok ikke så veldig lang tid før serveren hos active.com ikke taklet presset og knelte. Før de kom så langt så var 30000 av 45000 plasser solgt. Heldigvis fikk alle de jeg kjenner plass. Vi blir en passe diger gjeng som reiser over i oktober for å sette PB. Målet mitt er sub 3:00.

Dette har vært en normaluke, så da har jeg ikke løpt fullt så langt. Lørdag klarte jeg rett og slett ikke å motivere meg ut, så da ble det en hviledag på sofaen i stedet. Andre derimot har hatt en aktiv helg. Espen kom på 9. plass i Kiel Halvmaraton, Gunnar S løp halv i/på Malta på sub 1:25, og Johan løp halv på 1:24 i HongKong. Sesongen er med andre ord i gang.

Uken som kommer nå er ment å bli en monsteruke. Da går det ut på å samle mest mulig kilometer slik at jeg får masse overskudd når jeg trapper ned siste uken før Haag. Jeg ligger forøvrig an til å få mengderekord nå i februar. Så langt har jeg 336K, og det er enda noen dager igjen. Rekordmåneden så langt er juli 2012 med 350K.

Dette var forresten tredje hvite uken. Jeg slurvet litt med å komme meg i seng til rett tid noen kvelder, men ellers er alt på stell. Spiser kanskje litt mye mandler, men det er både bra med fiber og sunt fett der..

Ellers er det lagt opp til Gratiskilometer III førstkommende lørdag 2. mars. Det er bare å stille opp!

Uken oppsummert
  • 89K fordelt på 5 økter
  • 2 svømmeøkter, 3000m
Påmeldt Chicago Maraton 2013

Oppsummering av den andre hvite uken

Publisert: 2013-02-17 - kl.: 16:50

Denne uken skulle egentlig vært en real mengdeuke, men det ble ikke fullt så mange kilometer som håpet. Uansett, jeg synes jeg har stigende form, så dette går rett vei.

Ukens høydepunkt må deles mellom intervalløkten på torsdag hvor jeg klarte å holde følge med fortroppen (nesten), og det knallbra oppmøtet vi hadde på Gratiskilometer II! Vi var jo hele 32 stk, og det er ny rekord.

Neste uke skal jeg ha en normaluke, så da blir det vel 70-80K bare. Uken etter blir mengdeuke, og siste uken før Haag blir rolig-uke. Jeg har troen på at det kan gå styggfort i Haag!

Uken oppsummert
  • 120K fordelt på 5 økter
  • 2 svømmeøkter, 3000m
Oppsummering av den andre hvite uken

Gratiskilometer II med Komfortsona IL

Publisert: 2013-02-16 - kl.: 15:55

I dag var det gratiskilometer med Komfortsona IL som sto på planen. Det møtte opp hele 32 stk utenfor Vestbanen kl. 11, og det var en herlig blanding av både kjente og ukjente løpere. Det var flere som ikke kjente noen andre i det hele tatt, men som likevel møtte opp og ville løpe. Bra! Løping er en perfekt aktivitet hvis du ikke kjenner noen, det går seg nemlig til mens man sanker gratis kilometer. Det var til og med en friskus som løp i Vibram Fivefingers. På is og snø!..

Midt mellom Sjølyst og Maritim passerte vi programlederen i Puls, Helene Sandvig, som ropte etter oss. “Er det løp? Hvem er dere?”. I 5:25-tempo var det ikke så enkelt å stoppe og snakke, men jeg fikk vel ropt noe om at vi var en fin gjeng som liker å løpe sammen. For det er vi jo.

På grunn av tempo ble det litt spredning på gruppen, men sånn er det. Espen tok ansvar for baktroppen mens jeg holdt meg litt lenger fremme og viste vei. Ute på fornebu tok vi en uanmeldt avstikker ned mot Storøyodden. Der var det kjørt skispor, men vi løp mellom dem for ikke å ødelegge.

På vei tilbake mistet vi baktroppen, bestående av Espen, Bengt og Line, på Lysaker et sted. De løp strake veien langs E18 tilbake til byen mens vi andre tok en sving over Bestum. Gunnar forsvant også ved Lysaker, men det var varslet.

Vel tilbake utenfor Vestbanen tror jeg de fleste var godt fornøyd med turen. Noen skulle videre opp på Bislett for å heie på de som løper 50K der, andre skulle på Paddy’s og drikke gyllen restitusjonsdrikk.

Jeg løp hjem og hadde følge med Trond til skøyen og Kristoffer til Lysaker. Med løping både til og fra så kunne jeg klokke inn 38.4K på dagens økt. Veldig godt fornøyd med det.

Jeg vil tippe det kommer mer på bloggen til Espen i løpet av kvelden eller morgendagen. Følg med der.

Gratiskilometer II med Komfortsona IL

Mine mål for 2013

Publisert: 2013-02-13 - kl.: 23:52

Jeg møtte Espen til en løpetur i dag, og som vanlig ble det en del snakk om løping, tider, teknikk, form osv. Alltid stas å småprate om løping! Vi snakket også litt om målsetninger, både egne og andres.

For 2012 hadde jeg tydelige mål for hva jeg skulle oppnå, spesifikt skulle jeg både løpe sub 40 på 10K, og jeg skulle etablere meg sub 1:30 på halvmaraton. Det første gikk ikke, men det andre funket. Jeg løp 5 av 6 halvmaraton under 90 minutter.

Men hvilke mål har jeg så for 2013? Jeg har selvfølgelig fortsatt lyst til å løpe 10K på sub 40, og helmaraton på sub 3:00, men det aller viktigste målet i år er å tørre å sprekke i et løp! Jeg mener ikke med det at jeg skal gå inn for å sprekke, men jeg skal løpe litt tøffere og ikke “safe” på noe vis!

Et annet delmål jeg har satt meg er å øke stegfrekvensen min. Hvis du ser på videoen Espen lagde fra treningsleiren på Gran Canaria så ser du at jeg har et “tungt” steg, mens både Espen og Trond løper mye lettere. Dit skal jeg også!

Men først av alt, jeg skal tørre å sprekke i et løp! Da kommer tidene! Da blir det sub 40, sub 1.25 og sub 3:00. Bare vent og se.. :)

Mine mål for 2013

Da er første hvite uken over

Publisert: 2013-02-11 - kl.: 08:45

Dette har vært en bra treningsuke. Jeg har fått løpt det jeg skulle, og det har vært lite vondter. Jeg slet litt med motivasjonen på torsdagens SKV-økt, men Andreas motiverte jeg så jeg fullførte økten.

I helgen har jeg vært i Göteborg og besøkt familie. Da ble det også tid til litt løping med min svoger. Vi løp nesten hele løypa til Göteborgsvarvet, bare motsatt vei. Det var en fin tur. Lørdag var det tørr asfalt, og søndag hadde det snødd såvidt.

Dette har også vært den første av fem hvite uker. Det jeg synes har hatt størst utslag er det å komme seg i seng før kl. 23. Det hjelper godt på å få minst 7 timer søvn hver natt. Ellers, inspirert av Siri’s ukefokus på vekt så har jeg vært på vekten selv for første gang på 8 mnd, den var 77,4 kg på lørdag og 78.2 kg på søndag.

Jeg er ikke veldig opptatt av vekt til vanlig, men nå virker det som om jeg er ganske stabil rundt 78kg. Og det er greit. Kiloene fordeles på 186cm, så det blir sånn passe.

Denne uken skal jeg igjen forsøke å ha litt mengde. Vi får se hvordan det går. Jeg skal ihvertfall på Gratiskilometer med Komfortsona IL lørdag 16. februar kl. 11

Uken oppsummert
  • 112K fordelt på 6 økter
  • 2 svømmeøkter, 3000m
Da er første hvite uken over

Nå er jeg også på runners.no

Publisert: 2013-02-05 - kl.: 20:56

I dag var Frode grei og la til bloggen min på http://runners.no så da dukker innleggene opp der. Min blogg er nummer 139 som er lagt til, og senere i dag kom det jammen enda en blogg der.

Så langt denne uken har det blitt 50K. Planen er å ha en mengdeuke nå og neste uke, og så jobbe litt mer med hurtighet de siste ukene før Haag. Men vi får se, det går som det går, ikke nødvendigvis som det er planlagt.

Nå er jeg også på runners.no